2012. szeptember 10., hétfő

Tonhalas rizssaláta





Habár szinte vége a grillszezonnak, a salátákat szerintem ezt követően sem kell elfelejtenünk!

Íme egy könnyed, mégis tartalmas változat, mely akár köretként, akár önálló fogásként is remek választás, napokig rájárhatunk :-)




Tonhalas rizssaláta

Hozzávalók:



  • 2 dl rizs (nyersen mérve)
  • 1 ek. olaj
  • 15 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
  • 1 doboz tonhalkonzerv (180 gr)
  • 2 db kápia paprika
  • 3 db érett, de kemény húsú paradicsom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor újhagyma (opcionális)
  • 1 marék zöld olajbogyó (opcionális)
  • 4 dl tejföl
  • 1-2 ek. mustár
  • só, bors
  • csipet cukor
  • fél citrom leve




A rizst folyó víz alatt alaposan megmossuk. Az olajat lábasban felhevítjük, majd 1-2 perc alatt átforgatjuk rajta a rizst, hogy minden szemen vékony olajos réteg legyen. Sózzuk, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, és fedő alatt, takaréklángon készre főzzük. Ne kavarjuk!

Ha kész, hűlni hagyjuk – illetőleg maradék főtt rizs is megfelelő a célnak!

A zöldborsót lobogó sós-cukros vízben néhány perc alatt készre főzzük, leszűrjük, lehűtjük.

A paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.

Az újhagymát és az olajbogyót vékony karikákra vágjuk.

A tonhalat kiemeljük a levéből, majd az előkészített zöldségekkel együtt a kihűlt rizshez adjuk, alaposan összeforgatjuk.

A tejfölt összekeverjük a mustárral, fűszerekkel, a citrom levével, és a kész salátához keverjük.

Néhány órára (lefedve, mert illatos!) hűtőbe tesszük, hogy az ízek minél jobban összeérjenek.






GoodFood recept nyomán

3 megjegyzés:

  1. Úgyis kevés halat eszem. Ide vele!!!

    VálaszTörlés
  2. De jó kis saláta! :) Finom, színes, csak úgy kelleti magát! :) Nagyon jók ezek a piros hátterű képek! :)

    VálaszTörlés
  3. :)most találtam rád. gyorsan követőd is lettem.

    http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/

    puszi

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.