2012. szeptember 21., péntek

Zöldséges-mogyorós csirkecsíkok kókuszos tésztával



Gyors és könnyű tésztaétel by Rachel Allen.

Friss hozzávalók egy nagy wokban összesütve, puha és ropogós textúrák egy falatban. Pici csavar: a tészta kókusztejes vízben fő, plusz ízt adva az elkészült ételnek.

Magyar ízlésnek elsőre talán száraznak tűnhet, mert nincs vastag szósz, amiben tocsog a tészta, de higyjétek el, nem is hiányzik!



Zöldséges-mogyorós csirkecsíkok kókuszos tésztával


Hozzávalók:


  • 40 dkg spagetti
  • 1 doboz kókusztej (opcionális, elhagyható)
  • 3-4 ek olaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 ek finomra reszelt gyömbér/1-2 mk. gyömbérpor
  • 45 dkg csirkemell/csirkecomb filé
  • 1 sárgarépa kettévágva, majd nagyon vékonyra szeletelve
  • 1 közepes cukkini félbe, majd szeletekre vágva
  • 30 dkg gomba vastagabbra szeletelve
  • 1 kápia paprika félbe, majd csíkokra vágva
  • 15 dkg sózatlan mogyoró/kesudió
  • só, bors


A tésztát a csomagoláson előírt idő alatt kifőzzük a kókusztejes vízben (esetleg alaplében!). Leszűrjük, de a főzőléből hagyjunk pár evőkanálnyit, keverjük el a leszűrt tésztával - így nem fog összeragadni, míg elkészítjük a csirkét. Lefedve melegen tartjuk.

Füstölésig hevítjük a wok-ot, vagy egy vastag aljú, nagy serpenyőt. Beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért, pár pillanatig keverjük, majd rádobjuk a csíkokra vágott csirkehúst. Kevergetve addig sütjük, míg a hús aranyszínűre nem sül.

Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket: a répát, a cukkinit, a gombát, a paprikát. Pár percig együtt sütjük, míg a zöldségek némileg átfőnek, de még roppanósak maradnak. Sózzuk, borsozzuk.

A mogyorót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, durvára vágjuk (vagy egészben hagyjuk), és a zöldséges csirkéhez adjuk.

Az így elkészített húscsíkokat a melegen tartott kókuszos tésztára kanalazzuk - és más tálalhatjuk is!





1 megjegyzés: