2012. október 19., péntek

Aszalt barackos - diós répakenyér





A megnevezés senkit ne ijesszen el, olyan, mint egy répatorta - soha senki rá nem jönne az ízéről!

Isteni finom, szaftos, csupa íz, csupa illat!

A citrommáz akár el is hagyható, vagy helyettesíthető egyszerűen porcukorral meghintve, illetve citrommal és cukorral ízesített krémsajttal!




Aszalt barackos-diós répakenyér


Hozzávalók:


  • 17 dkg reszelt sárgarépa
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 csapott mk. szódabikarbóna
  • 1 mk. fahéj
  • csipet só
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 maréknyi dió
  • 1 dl olaj
  • 2 tojás
  • 1 kicsi alma
  • 1 löttyintés vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor


A citrommázhoz (opcionális):

  • 10 dkg porcukor 
  • 1 citrom 
  • 10 dkg vaj


A cukrot, lisztet, sót, szódabikarbónát, fahéjat elkeverjük egy tálban. 

Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a lereszelt és kinyomkodott almát, az olajat, a tojást, a vaníliát, valamint a feldarabolt sárgabarackot és az előzőleg szárazon megpirított, majd durvára vágott diót.

Ovális habverővel simára keverjük.

Egy szögletes püspökkenyér formát kibélelünk sütőpapírral, a gyümölcsös masszát belesimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezalatt szépen felemelkedik, majd a hőmérsékletet 160 fokra mérsékelve készre sütjük - tűpróba!

A formában hagyjuk kihűlni, csak utána borítsuk ki, majd hűtsük ki teljesen.

A puha vajat keverjük habosra az alaposan lecsutakolt citrom lereszelt héjával és levével, valamint a porcukorral.

A teljesen kihűlt süteményt ezzel a citromos mázzal vonjuk be.

Fogyasztásig tartsuk hűtőben!

Szeletekre vágva tálaljuk.





Ihlet: Nők Lapja Konyha 2012. március

4 megjegyzés:

  1. Azta!Rögtön bevágnék egy-két szeletet!

    VálaszTörlés
  2. Istenien néz ki, nagyon tudnám szeretni! És le nem hagynám róla ezt a fini citromos mázat! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki! Répás, aszalt barackos, diós!Isteni finom lehet!

    VálaszTörlés