2013. február 5., kedd

Zöldséges csirkeragu



Olyasmi, mint a csirkebecsinált.

Gyors és könnyű, ráadásul igen nagy előnye, hogy tetemes mennyiségű zöldséget csempészhetünk bele már-már észrevétlenül :-)





Zöldséges csirkeragu


Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg gomba
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 szál közepes sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 kicsi gumó zeller/karalábé
  • opcionálisan még: zöldborsó, zöldbab, karfiol, brokkoli...
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 citrom
  • 1 ek ételkeményítő
  • só, bors



A húst felcsíkozzuk, a megtisztított zöldségeket közel azonos nagyságú hasábokra, a gombát cikkekre vágjuk.

A finomra vágott vöröshagymát megpároljuk a vajon. Rádobjuk a húst, élénk tűzön 1-2 perc alatt fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a bort, majd fedő alatt puhára pároljuk. Arra vigyázzunk, hogy a zöldségek ne főjenek szét!

A keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, a zöldséges húshoz adjuk, 1-2 perc alatt kiforraljuk. 

Ízesítsük végül a citrom frissen facsart levével (vérmérsékletünk szerint adagolva!) és az apróra vágott petrezselyemzölddel.

Sima párolt, vagy curryvel ízesített rizzsel tálaljuk.


Ihlet: ősrégi Nők Lapja, Korpádi Péter receptje nyomán

2 megjegyzés:

  1. Nagyon rákaptam mostanában a blogodra!:) Jobbnál jobb recepteket,ötleteket adsz!És még egyikben sem csalódtam!
    Köszönöm!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez most annyira, de annyira jól esik... Köszönöm szépen :-)

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.