2010. október 20., szerda

Zserbó kombe

Közkívánatra az édes verzió :-)


A tészta ugyanaz, mint eddig, recept és formázás  ITT - fél adagból készítve két személyre.


A tölteléke pedig teljesen a zserbóra emlékeztet :-)

10 dkg diót száraz serpenyőben 1-2 perc alatt, rázogatva illatosra pirítunk. Tányérra csúsztatjuk, hűlni hagyjuk, majd durvára daráljuk késes betétű robotgéppel.

5 dkg étcsokoládét szintén durvára vágjuk egy éles késsel.

Lépjünk tovább a formázáshoz. A második tésztaréteget megkenjük - lehetőleg házi - sárgabarack lekvárral, meghintjük a vágott dió háromnegyed részével és a csokoládéval. Betakarjuk a harmadik tésztadarabbal, hajtogatjuk.



Pizzavágóval tetszés szerinti formára - háromszög, négyzet - vágjuk. 1 órát kelni hagyjuk. Tetejét lekenjük tojással, meghintjük a maradék dióval, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.






Hagyjuk kicsit hűlni, aztán széttépkedjük, megesszük. Langyosan egyszerűen mennyei... Ahogy olvad benne a csokikocka, ropog a dió a fogunk alatt, s a légies tészta...





Próba, próba!!!

30 megjegyzés:

  1. Ha zserbós,akkor imádom!!Nagyon fincsi lehet

    VálaszTörlés
  2. Zserbós! De pillekönnyedén! Isteni :-)

    VálaszTörlés
  3. Ismét egy újabb szuper verzió! Nekem eddig ez a kedvencem! :))

    VálaszTörlés
  4. Csatlakoznék Mézigörlhöz :))) !

    VálaszTörlés
  5. Hát te aztán belejöttél! Csupa csábító kombe... Hogy kell mondani, egyébként? Így, ahogy írjuk?

    VálaszTörlés
  6. És megcsinálta!
    Imádlak!:)
    Külön pont jár érte, hogy a töltelékkel itt sem spóroltál. Lelkesen várom a következő verziókat is.:) Tudom, tudom, most már ki kellene próbálnom.

    VálaszTörlés
  7. Mézi, Tücsök, ti édesszájú csajok :-)


    Móni, próbáld ki! Csak egyszer! Egy tetszőleges töltelékkel - piszkosul rá lehet kapni :-DD
    Ja: ahogy írjuk, úgy ejtjük.


    Poppy, meg! De meg ám! Töltelék? Há' legyen mán íze is, ha maga a tészta egy semleges valami :-DDD
    Próóóóóóóóóóóba!!!

    VálaszTörlés
  8. Jaj. Csak jajgatni tudok... Teli vagy kreativitassal. :-)

    VálaszTörlés
  9. Te, ez a leírás az utolsó két kép között az kész merénylet az olvasóközönség ellen.

    VálaszTörlés
  10. jaj,hát végem van,szerintem ennél jobb már nem is lehet!Pontosan hogy hajtogatjuk?

    VálaszTörlés
  11. köszi!!! holnapi menü! köszi!

    VálaszTörlés
  12. Ez a változat is szuperjó!

    VálaszTörlés
  13. Ez valami brutálisan jól néz ki!
    Imádom!

    VálaszTörlés
  14. Editem, ne jajgass, hanem süss-alkoss :-))) Még egyszer köszönöm a receptet!!!


    4gyerek :-DD Bocsi!!! De ha egyszer ez az igazság!


    Max, köszi :-) Isteni...


    Edó, az eredeti receptet linkeltem az elején, fázisfotókkal illusztrálva a menetet! Hajrá!!!


    Kedves Névtelen :-) Kíváncsian várom!


    Dia, az ám!


    Ami, és brutál finom! Nem sokat élt meg nálunk :-))

    VálaszTörlés
  15. Valami mesés ötlet nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  16. Ildy, Bianka :-) Függőséget okoz :-DDD

    VálaszTörlés
  17. Kész vagyok, a zserbó az egyik kedvencem! Ki ment meg attól, hogy betegen nekiálljak?:-))

    VálaszTörlés
  18. Ez egyszerre gyönyörű és finomságos!!!

    VálaszTörlés
  19. Andikám, te csak gyógyuljál szaporán és tökéletesen, ez itt meg fog várni! Meg ne tudjam! Szigorúan néző smiley :-)


    Szemi, köszönöm! Amondó vagyok, hogy ez a fajta tészta tk. liszttel is működhet, annyira laza, lágy!

    VálaszTörlés
  20. Hű ez nagyon guszta, merénylet ellenem .-)Receptet mentettem!

    VálaszTörlés
  21. Ó anyám! A piros pont jár neked is,...sőőőt, nem is egy!

    VálaszTörlés
  22. Ottis, ha egyszer megsütöd... Rabul ejt :-)


    Csibe, jóváírtam, köszönöm :-DDD Kivel írassam alá? :-)

    VálaszTörlés
  23. Érdeklődnék, hogy szerinted vendégek előtt mennyire "szalonképes" ez a süti? Arra gondolok, hogy a képek alapján szerintem nem lehet úgy kézbevenni, mint egy szelet kalácsot, mert szétesik. Az eredeti túrós-kolbászos verziónál úgy tűnik, hogy jobban egyben maradtak a háromszögek. Vajon a vágási technika miatt (nem négyzet, hanem háromszög), vagy a töltelék miatt? Az utolsó képen mi látható? Csokiszósz?
    Zsuzsa

    VálaszTörlés
  24. Zsuzsa, azért vágtam négyzetekre, mert féltem, túl tömény a töltelék, és nagy lenne egy személynek egy háromszög.

    Tény, hogy a háromszög stabilabban tartotta magát, de a kis négyzetek a lekváron csúsztak el :-) Az ízén nem csorbított :-) De nyugodtan mehet háromszögre, mert tapasztalat: egy négyzetnél nincs megállás - akkor meg már mehet lefele a háromszög is!

    Az utolsó képen házi baracklekvár van :-)

    VálaszTörlés
  25. Ezt tuti ki fogom próbálni karácsony környékén. Karulino

    VálaszTörlés
  26. Karulino, csinálj egy tesztsütést ünnep előtt :-)

    VálaszTörlés
  27. Elkészítettem, hát nem egy gyors kelt tészta, de tényleg nagyon finom! Túróval és baracklekvárral töltöttem, mert dió nem volt itthon. Háromszög alakra vágtam, és stabil lett, nem csúszkált szét! Bocsánat hogy elnéztem a baracklekvárt, csak olyan sötétnek tűnt.:)
    Zsuzsa

    VálaszTörlés
  28. Zsuzsa, egy szóval sem mondtam, hogy ez egy ripsz-ropsz süti :-) Elsőre sokáig tartott a nyújtás-formázás, de utána nagyon bele lehet jönni!

    Örülök, hogy ízlett! Jöhetnek az újabb ízvariációk!!!

    VálaszTörlés