2013. szeptember 15., vasárnap

Vörösboros-csokoládés szilvakrémleves


Ez a leves... Páratlanul finom volt! A mézédesre érett szilva, a vörösbor és a kesernyés étcsokoládé triója egyszerűen mindent vitt...

Nem tudok egyebet mondani, mint azt: ki ne hagyjátok, míg tart a szilvaszezon!





Vörösboros-csokoládés szilvakrémleves


Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva (tisztítva mérve)
  • 3-5 dkg barnacukor
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • csipet só
  • 2 dl vörösbor
  • 5 dkg étcsokoládé (min. 50%)

Tálaláshoz:

  • 2 dl habtejszín (30%-os), cukor nélkül lágy habbá verve


A szilvát megmossuk, kimagvaljuk. Fazékba téve felöntjük vízzel és a 2 dl borral, ízesítjük a cukorral, fahéjjal, vaníliával és csipet sóval, s teljesen puhára főzzük.

Botmixerrel teljesen simára, krémesre turmixoljuk.

Beletördeljük az étcsokoládét, takaréklángon, néhányszor megkeverve megvárjuk, hogy a csokoládé teljesen felolvadjon, majd még egyszer átpörgetjük botmixerrel.

Vízfürdőben előbb langyosra (langyosan is mámorítóan finom...), majd hűtőben teljesen kihűtjük.

A tejszínből lágy habot verünk, s a levest kis tejszínpamacsokkal tálaljuk.



5 megjegyzés:

  1. Ez de jó!!! Milyen bort ajánlasz hozzá? Száraz, félsz, édes?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!

      Az igazság az, hogy én száraz párti vagyok... Plusz az étcsokoládé keserédessége - ki ki ízlése szerint tegyen hozzá bort :-)

      Nagyon jó anyag :-)))

      Törlés
  2. Képzeld, Viki, szinte érzem az illatát is, és nagyon finom! :) Gyönyörű a színe is, ezt biztosan el fogom készíteni, nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. El is készült, el is fogyott, nagyon-nagyon fincsi! :) Köszi a receptet! :)

      Törlés
    2. Jaj de jóóóóóó :-) Nagyon örülök :-)))))

      Törlés