2013. október 11., péntek

Ketchupos-mustáros csirke



Volt már, de nemrég újra műsorra került - és újra csak megállapítottuk, hogy ez az étel még mindig nagyon finom!

Ősrégi recept a Juli-suli c. tévéműsorból, 20 év távlatából :-)

A bizarrnak tűnő hozzávalók senkit ne riasszanak el, kevés munkával garantáltan páratlan lesz az ízharmónia!




Ketchupos-mustáros csirke


Hozzávalók:


  • 4-6 darab csirkehús: combja, melle, szárnya mehet vegyesen
  • 2-3 dl tejszín (30%-os, állati, habtejszín)
  • kb. 2-3 ek. mustár
  • kb. 2-3 ek. ketchup
  • 2-3 duci gerezd fokhagyma
  • só, bors


A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk.

A mártás pofonegyszerű. A tejszínt ízlés szerinti - ezért írtam körülbelüli mennyiséget - mustárral és ketcuppal ízesítjük. Ez az arány működőképes :-) Sózzuk, borsozzuk, hozzázúzzuk a fokhagymát. Egy pikáns, harmonikus ízű mártást kell végeredményül kapnunk.

A húsdarabokat tepsibe tesszük egymás mellé, leöntjük a krémszínű tejszínnel.

Alufólia alatt 40-50 percig (hús nagyságától függően), majd a fóliát levéve még 5-10 percig sütjük. A tejszínből sűrű mártás rotyog, benne a hús omlósan puhára párolódik.

Párolt rizzsel, esetleg tésztával tálaljuk.



3 megjegyzés:

  1. De jó, hogy hoztad, ezt nagyfiam biztosan imádni fogja (mindent, ami ketchupos)! :) Csodásan tálaltad! :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt kóstoltam Tőled és nagyon ízlett! :)

    VálaszTörlés