2014. február 8., szombat

"Zserbó" daramorzsa


Edzés közben jutott eszembe... 

Először arra gondoltam, hogy a darált diót a tésztába keverem, s a kész morzsát csokiöntettel és házi baracklekvárral locsolom meg - de ez már nekem is túlzásnak tűnt :-)

Végül lett egy csokoládés morzsa, porcukor helyett natúr darált dió a tetejére és persze a sárgabarack lekvár -minden összetevő, ami egy zserbóban is megtalálható!

Nagyon-nagyon finom :-)








"Zserbó" daramorzsa


Elkészítési idő: 40 perc


Hozzávalók:


  • 5 dl tej
  • 25 dkg búzadara
  • 3 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • csipet só



A tetejére:

  • 1-2 marék darált dió
  • sárgabarack lekvár



A tejben elkeverjük a cukrot, sót, a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a kakaóporral elkevert búzadarát is, egy ovális habverővel pillanat alatt simára keverhető.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a kakaós masszához adjuk vigyázva, hogy ne törjük nagyon össze a habot!

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, s egy kb. 30x40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy szilikonos sütőlappal úgy, hogy kis pereme is legyen. Beleöntjük a nagyon hígnak tűnő kakaós masszát, és addig sütjük, míg a teteje piskótaszerűen megszilárdul.

Ekkor kivesszük a sütőből, s két fakanállal falatnyi darabokra tördeljük a félig sült tésztát - és visszatoljuk a sütőbe, készre sütjük további 10-15 perc alatt, időnként keverjünk rajta egyet óvatosan, és ügyeljünk, ne szárítsuk ki nagyon!

Ha kész, tegyünk tányérokra a csokoládés falatokból, tetejét szórjuk meg bőven darált dióval és locsoljuk meg jó sok lekvárral!







1 megjegyzés:

  1. Mikre gondolsz edzés közben?! :D De milyen jó, hogy ilyen ötleteid vannak, a zserbó mindenféle formában jöhet! :)

    VálaszTörlés