2014. március 23., vasárnap

Csirkebrassói sült zellerrel


Gyors és könnyű, üde fogás, ebédre még el is készülhet :-)

A sült zellert nemrég fedeztem fel a sült krumpli alternatívájaként, szuper, higgyétek el - illetve tegyetek vele egy próbát, mert megéri!





Csirkebrassói sült zellerrel


Elkészítési idő: 50 perc


Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 2-3 ek. (olíva)olaj
  • 2 csirkemell filé
  • 3-5 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors
  • 1 nagy gumó zeller
  • 1-2 ek. (olíva)olaj




A finomra vágott vöröshagymát az olajon fedő alatt, meg-megkeverve nagyon sokáig pároljuk, legyen szinte krémes - mert csak így lesz meg a brassói tipikus szaftja.

Adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, erős tűzön fehéredésig pirítsuk, majd ízesítsük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, és takaréklángon hagyjuk, míg a keletkező levét el nem fővi.

Szaftosnak, puhának kell lennie, ez kb. 15 perc, de kóstoljuk meg. 

A zellert megtisztítjuk, s felkockázzuk, mintha krumpli lenne. Borítsuk egy nagyméretű, sütőpapírral borított tepsire úgy, hogy a kockák kényelmesen elférjenek egymás mellett. Locsoljunk rá pici olajat, majd 200 fokon egyszer-kétszer átkeverve süssük ropogósra.

Sütés után ugyanúgy sózható (ízesíthető), mint a sült krumpli.

A jó fokhagymás, borsos csirkebrassóival tálaljuk.



1 megjegyzés: