2015. március 15., vasárnap

Mézes-mustáros tejszínben sült krumpli



Egy hétvégi ebéd, amiben majdhogynem a köret lett a főszereplő, annyira jó lett :-)









Mézes-mustáros tejszínben sült krumpli

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók:


  • 1 kg krumpli
  • 2 dl tejszín (30%-os, állati)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. mustár
  • 1-2 ek. méz
  • só és bors



A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és 2-3 mm vastagságúra vágjuk.

Egy tűzálló tálban szép sorban lerakosgatjuk a krumplikarikákat, soronként óvatosan megsózzuk.

A tejszínt ízesítjük a mustárral, a mézzel, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, kóstoljuk meg, kissé pikánsnak, egyszerre sósnak és édesnek kell lennie.

Egyenletesen öntsük rá a tálban várakozó krumplikarikákra, majd toljuk be a 200 fokra előmelegített sütőbe.

Süssük 40-45 percig, illetve addig, míg a krumpli a tejszínt szinte teljesen magába nem szívta, s a teteje aranyszínűre nem pirul - a sütési időtartamot nagyban befolyásolja, milyen fajta krumplival dolgoztunk!

Azon forrón tálaljuk.



3 megjegyzés:

  1. jaj, ez szuper Viki! Köszi az ötletet, holnap megcsinálom karfiollal rétegezve! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagggyon jó ötlet a karfiol!!! Szuper lesz :-)

      Törlés
  2. Mentettem - finom lehet :-)

    VálaszTörlés