2015. március 19., csütörtök

Almás-sajtos karfiolsaláta



Mutatom gyorsan, míg még találunk a piacon karfiolt!

Egyszerű, nagyon jól variálható saláta, az alap verzióban csak lila hagyma van és persze majonéz, hirtelen felindulásból tettem még hozzá almát, sajtot.

Lehet akár önálló fogás is, mondjuk vacsorára, de hirtelen sült húsok mellé is remek!





Majonézes karfiol


Elkészítési idő: 30 perc + 1-2 óra hűtés

Hozzávalók:



  • 30-40 dkg karfiol
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • 1 piros alma
  • 10-15 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1-2 ek. mustár
  • só, bors, csipet cukor
  • 1+1 ek olívaolaj


A karfiol leveleit letörjük, torzsáját kivágjuk, megmossuk. Kisebb rózsákra bontjuk, és sós  vízben roppanósra főzzük. Ügyeljünk rá, szét ne főjön!

Amint jónak ítéljük, leszűrjük és langyosra hűtjük. Ha kihűlt, a karfiolrózsákat falatnyi darabokra vágjuk.

A lila hagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és 1 ek. olívaolajon megpároljuk, majd langyosra hűtjük.

Egy tálban összekeverjük a kihűlt karfiolrózsákat, a párolt lila hagymát, a megmosott, falatnyi kockákra vágott almát, és a szintén felkockázott sajtot.

Hamis tartárt készítünk: a tejfölt kikeverjük a mustárral, sóval, borssal, cukorral.

Az almás-hagymás karfiolhoz keverjük, majd lefedve hűtőbe tesszük 1-2 órára, de akár egy éjszakára is, hogy az ízek szépen összesimuljanak.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése