2015. július 10., péntek

Lecsó frittata




Mindközönséges tojásos-kolbászos lecsó új formában - s ebben az új "ruhájában" is nagyon-nagyon finom volt!

Puha kenyérrel, jó hideg kovászos uborkával, utána egy pohár hideg sörrel igazi nyári ebéd vagy vacsora, sőt másnap, hidegen is remek!





Lecsó frittata

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:


  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 közepes TV paprika
  • 3 közepes paradicsom
  • 5-10 dkg (házi) füstölt kolbász
  • 6 tojás
  • só és bors



A szalonnát apró kockákra vágjuk, s takaréklángon szépen kiolvasztjuk a zsírját. A pörcöket a serpenyőben hagyva hozzáadjuk a vékony karikákra vágott hagymát, s kevergetve üvegesre pároljuk.

Rádobjuk a felkarikázott paprikát, majd kb. 5 perc múlva a cikkekre vágott paradicsomot is, zsírjára sütjük, végül hozzáadjuk a kolbászkarikákat is, és pár percig együtt sütjük.

Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, aljában egyenletesen elterítjük a lecsóalapot.

A tojásokat egyesével tálba ütjük, sózzuk, borsozzuk, elhabarjuk, és a lecsóra öntjük.

200 fokosra előmelegített sütőbe toljuk, és a tojás szilárdulásáig sütjük - kb. 15 percen át.

Azon forrón, kockákra vágva tálaljuk.



4 megjegyzés: