2015. november 10., kedd

Fetás-spenótos tojástekercs


Gyors, egyszerű, mégis nagyon ízes, ráadásul szénhidrátszegény fogás, akár vacsorára is!





Fetás-spenótos tojástekercs

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 25 spenót
  • 20 dkg feta (vagy más sós sajt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • só és bors


A tojásokat megmossuk, egyesével feltörjük, és sóval, borssal elhabarjuk, mintha rántottát készítenénk.

Egy 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tojást, és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

A spenótot folyó víz alatt alaposan átmossuk, majd durva csíkokra vágjuk. Az olajon addig pároljuk, míg a keletkező folyadék el nem párolgott alóla, majd zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük.

A megsült tojáslepényen egyenletesen elterítjük a spenótot, megszórjuk a kicsi kockákra vágott sajttal, és feltekerjük, mint egy beiglit.


Éles késsel felszeleteljük és már tálalhatjuk is friss kenyér, saláta kíséretében.



1 megjegyzés:

  1. Hayırlı akşamlar, çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    VálaszTörlés