2015. november 25., szerda

Tojásos galuska "de luxe"



Hirtelen felindulásból elkövetett gyors vacsora a hűtőben fellelhető alapanyagokból - s hirtelenségéhez képest nagyon jó lett!

Tegyetek vele egy próbát :-)




Tojásos galuska „de luxe”

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg sajt
  • só és bors


2 tojást összekeverünk 20 dkg liszttel, csipet sóval, és annyi vízzel, hogy könnyen szaggatható , lágy galuskatésztát kapjunk. Ne dolgozzuk ki túlságosan, mert főzés után kemény lesz!

Forró, sós vízbe szaggatjuk, s újraforrást követően 2 percig főzzük, majd leszűrjük.

Míg felforr a galuska főzővize, kiolvasztjuk a felkockázott szalonna zsírját. Megfonnyasztjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.

A leszűrt galuskát összekeverjük a hagymás-szalonnás zsiradékkal, tűzálló tálba simítjuk.

2 tojást elkeverünk 2 dl tejföllel, sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk a tálban várakozó szalonnás galuskával.

Tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, majd 200 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.


További tejföl kíséretében és savanyúsággal kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése