2017. február 27., hétfő

Retro melegszendvics


Nálunk ez A Melegszendvics :-) Mióta az eszemet tudom, így készül.

Igen, tele-tele adalékanyaggal, állományjavítóval és egyéb egészségtelen dologgal, de néha belefér - pláne, hogy olyan nagyon finom!





Retro melegszendvics

Elkészítési idő: 30 perc


Hozzávalók:

  • 1 kis doboz vagdalthús konzerv
  • 10 dkg májas vagy 2 kis doboz májkrém
  • 3 db keményre főtt tojás
  • 2-3 ek mustár
  • 1-2 ek ketchup (elhagyható, esetleg helyette Piros Arany vagy gulyáskrém)
  • 10-15 dkg sajt



A sajt kivételével az összes hozzávalót villával összekeverjük-törjük egy tálban.

Nem túl vékonyan kenyérszeletekre kenjük az így kapott krémet, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütjük.

Hagyjuk kicsit hűlni, mert a tűzforró krém akár égési sérüléseket is képes okozni a szájban!

Tea, forralt bor, nyáron jó hideg sör jól esik utána!



5 megjegyzés:

  1. Viki nálunk is detto, annyi különbséggel, hogy 2 dob. különleges vagdalttal, viszont nincs benne főtt tojás és ketchup sem, helyette piros arany van, a többi minden ugyanaz, ja és csípősen szeretjük, tehát a piros arany csípősből megy hozzá :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Piros Arany, és tényleg! Nálunk anno ketchup helyett gulyáskrém volt benne :-)

      Hát imádjuk, na :-)))

      Törlés
    2. Hát mi is, gyakran van is :-)

      Törlés
  2. Nagyon bírom a retro finomságokat :)
    hajnalifa.blog

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mióta az eszemet tudom - hát az pedig már igazi retronak számít :-)))

      Törlés