2017. július 22., szombat

Halszeletek korpás kekszes-diós bundában


Rántott hal kicsit másként :-)

Gyorsan és könnyen elkészül, érdemes hozzá lehetőleg tömött húsú, kevés szálkát tartalmazó halat vásárolni!





Halszeletek korpás kekszes-diós bundában

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 0,5 dkg halszelet (pl. ponty, busa, afrikai harcsa, stb.)
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg korpás keksz (pl. Korpovit)
  • só és bors
  • 5 dkg liszt
  • 2-3 tojás
  • a sütéshez bő olaj


A halszeleteket leöblítjük, sóval és borssal ízesítjük, s míg a morzsa elkészül, állni hagyjuk.

Késes betétű robotgépbe tesszük a diót és a nagyobb darabokra tördelt kekszet, néhány pillanat alatt durva morzsává aprítjuk – vigyázzunk, ne legyen túlságosan finomra darálva!

A halszeleteket előbb lisztbe, aztán tojásba, a diós kekszmorzsába, majd újra tojásba, s végül megint a diós kekszmorzsába mártjuk.

A panírozás természetesen készülhet egy rétegben is, a megadott mennyiség elegendő a dupla bundához is.

Serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk, s oldalanként kb. 5 perc alatt ropogósra sütjük a halszeleteket.


Papírtörlőre emeljük, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen, majd azon forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése