Sokadik verziója immár a morzsás-gyümölcsös pitének (csokis-cseresznyés, simán cseresznyés, s az alap szilvás), most sárgabarackkal készült és a morzsájába durvára vágott diót is kevertem.
Nem rontotta el :-)))
Sárgabarackos-diós morzsás pite
Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
 - 1 tojás
 - 5 dkg cukor
 - 40 dkg liszt
 - 1 dl tej
 - 2 dkg élesztő
 - csipet só
 - 1-1,5 kg sárgabarack
 
Az édes morzsához:
- 15 dkg hideg vaj
 - 15 dkg cukor
 - 20 dkg liszt
 - 10 dkg durvára vágott dió
 - 1 tk. őrölt fahéj
 
A tejet meglangyosítjuk, pici cukorral és liszttel
felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a cukrot, a
tojást, a puha vajat, csipet sót, végül a felfuttatott
élesztőt, és sima tésztává gyúrjuk. 
30 percre félretesszük pihenni.
Ennyi idő alatt megmossuk és kimagvaljuk a sárgabarackot, a diót éles késsel durvára vágjuk.
A morzsához összekeverjük a cukrot a liszttel és a fahéjjal,
majd elmorzsoljuk a hideg vajjal. Nem az a cél, hogy összeálljon, morzsát
készítünk!!! A legvégén keverjük bele a durvára vágott diót.
A kipihent tésztát sütőpapírral borított közepes tepsibe
(kb. 20x40 cm-es) nyomkodjuk-nyújtjuk. Fontos, hogy a tepsinek legyen
pereme! 
Sűrűn kirakosgatjuk a sárgabarackkal úgy, hogy a magházas része legyen felfelé.
Egyenletes vastagságban elterítjük a tetején a diós-fahéjas
morzsát, majd 180 fokosra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre
sütjük. 
Akkor jó, ha pici színt kap a tetején a morzsa.
Langyosra hűlve vágjuk csak fel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.