2017. július 5., szerda

Tarator



A melegre való tekintettel...




Tarator

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 2 nagy kígyóuborka
  • 4 dl sűrű görög joghurt
  • 3-4 dl hideg víz
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék dióbél
  • 1 csokor friss kapor
  • só és bors
  • olívaolaj


A kígyóuborkát megmossuk, két végét levágjuk, s durvára reszeljük. Besózzuk, majd néhány perc után keletkezett levét kifacsarjuk.

Elkeverjük a joghurttal a kicsavart uborkát, majd felhígítjuk hideg vízzel.

Zúzott fokhagymával, apróra vágott friss kaporral, sóval és borssal ízesítjük.


Azonnal fogyasztható, tálaláskor meglocsoljuk olívaolajjal s megszórjuk durvára vágott dióbéllel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése