2022. március 16., szerda

Fehérboros karfiol krémleves

A tavasz ugyan már a kertek alatt jár - de csípősek a napok. Jólesik még a forró, fűszeres, boros krémleves!





Fehérboros karfiol krémleves

Elkészítési idő: 45 perc

 

Hozzávalók:

1 ek kacsazsír

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

40 dkg karfiol

1 dl fehérbor

2 dl habtejszín (állati eredetű, 30%-os)

só és bors

frissen reszelt szerecsendió

 

A megolvasztott kacsazsíron puhára pároljuk a megtisztított, vékony karikákra vágott vöröshagymát.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a kisebb rózsákra bontott karfiolt, 1-2 percig élénk tűzön pirítjuk, majd felöntjük fehérborral és vízzel.

Fűszerezzük sóval és borssal, majd fedő alatt, takaréklángon puhára főzzük.

A tűzről lehúzva botmixerrel krémesre zúzzuk, majd vékony sugárban hozzácsurgatjuk a tejszínt, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, 1-2 perc alatt kiforraljuk.

Tetszőleges levesbetéttel – szárazon pirított tökmag, kenyérkockák, levesgyöngy, stb. -, forrón tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.