2022. március 31., csütörtök

Ananászos-gombás harcsa

 

Gyümölcs és hús! Nálunk nagyon kedvelt fogás - tegyétek csak próbára!





Ananászos-gombás harcsa

Elkészítési idő: 60 perc

 

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

50 dkg afrikai harcsafilé (vagy más tömött húsú halfilé)

50 dkg gomba

½ friss ananász vagy konzerv ananász alaposan lecsöpögtetve

2 dl habtejszín (30%-os, állati eredetű)

1 ek étkezési keményítő

só és bors

 

A halat leöblítjük, papírtörlővel leszárítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd forró olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.

Az ananászt 1,5-2 cm vastagra felkarikázzuk. Héját levágjuk, majd falatnyi kockákra daraboljuk.

Ha konzervet használunk, levéből emeljük ki és csepegtessük le.

A vöröshagymát és a gombát megtisztítjuk, s felszeleteljük.

A hagymát kevés zsiradékon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a gombaszeleteket, élénk tűzön pirítjuk, majd belekeverjük az ananászkockákat is, és készre főzzük.

A keményítőt pici hideg vízzel, majd a tejszínnel simára keverjük, a gombás-ananászos raguhoz csurgatjuk, 1-2 perc alatt kiforraljuk.

Sóval, borssal ízesítjük, majd a kisütött halszeletek mellé, tetszőleges körettel kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.