2022. március 25., péntek

Gyömbéres, paradicsomos csirke

 

Fűszeres, különleges csirkés fogás - nagyon szerettük!





Gyömbéres, paradicsomos csirke

Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók:

 

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 ek sűrített paradicsom

8 db felső csirkecomb

1 db piros kaliforniai paprika

2 szál sárgarépa

2 db közepes burgonya

5 dl passzírozott paradicsom/passata

4 cm friss gyömbér

só és bors

1 tk cukor

 

A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, a csirkék mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd félretesszük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és a csirke sütéséből visszamaradt zsiradékban puhára pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra reszelt gyömbért és a paradicsompürét, és élénk tűzön 1 percig pirítjuk.

Felöntjük a paradicsomlével, beletesszük az elősütött csirkedarabokat, a nagyobb darabokra vágott, tisztított sárgarépát és a szintén nagyobb kockákra vágott burgonyát, sóval és borssal, cukorral ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk.

A főzés vége előtt néhány perccel adjuk csak hozzá az ugyancsak nagy kockákra vágott paprikát is, és teljesen készre főzzük.

Kóstoljuk meg, ha kell, sóval és borssal korrigáljuk az ízeket, majd frissen, tetszőleges körettel, akár csak egy szelet puha kenyérrel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.