2010. szeptember 3., péntek

Bolgár sült csirke

Először a neve fogott meg, I love Bulgária :-)





Aztán elolvastam a receptet, és nem csak a neve volt meggyőző! Sok-sok paradicsommal, még több fokhagymával párolt csirke, olajbogyó, gomba... Soroljam még?

Maga a nyár!






Bolgár sült csirke



Hozzávalók:


  • 4 egész csirkecomb
  • 40 dkg gomba(konzerv)
  • 4-6 db nagyobb paradicsom
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • sok-sok gerezd fokhagyma
  • 10-15 dkg olajbogyó
  • só, bors
  • kakukkfű, rozmaring

Először elkészítjük a paradicsomos szószt, amiben a csirke omlósra fog puhulni.

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Pici olajon megpároljuk. Rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, 1-2 percig kevergetve megpirítjuk, hogy elveszítse nyers ízét.

Rádobjuk a szeletelt gombát, a cikkekre vágott paradicsomot, olajbogyót, sóval, borssal ízesítjük, és hagyjuk összefőni néhány perc alatt.

A combokat megtisztítjuk, tepsibe fektetjük. Ráöntjük az illatos ragut, tetejére dobálunk néhány ág kakukkfüvet és rozmaringot, majd fóliával szorosan lefedjük a tepsit, és 180 fokon kb. 45-50 perc alatt puhára, illatosra pároljuk.

A fóliát levéve további 15 percig sütjük, sűrítjük a szaftját.

Párolt rizzsel, pohár üde fehérborral tálaljuk.



15 megjegyzés:

  1. Fenséges lehet, igazán guszta

    VálaszTörlés
  2. Bogyó nélkül elkészítem, mert tetszik!

    VálaszTörlés
  3. Bogyó az ugye az oliva nálad? Nálunk is közellenség. Vilűág végén túlra kergethetnek vele.
    De nélküle.....csorog a nyálam. Ha netán maradt, a hűvös idő ellenére nyitom ablakom.

    VálaszTörlés
  4. Bianka, igen jó tempóban fogyott :-)


    Ami, melegítem :-DDD


    Cs.T - köszi!


    Dia, bogyó nélkül is tuti!


    4 gyerek, bocsi igen! Olíva! Zuram is kipiszkálta a saját adagjából :-))
    Helyette: zöldborsó!

    VálaszTörlés
  5. Áhá, már látom is, mire céloztál tegnap.:) Ez brutál paradicsomos lehet, szóval ide vele mind! Lehet, hogy a hétvégén inkább a te féle verziót készítem el, vagy összeházasítom a két receptet. Nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  6. Nálunk is gond lenne a bogyó a páromnál, én bezzeg behabzsolnám az egészet;))

    VálaszTörlés
  7. Poppy, ugye? Legalábbis színeiben! Full paradicsom :-) Házasítsd! Kíváncsi vagyok, mit alkotsz belőle!!!


    Í.Sz - én bevállaltam Zuram részét is, minden zokszó nélkül :-DD

    VálaszTörlés
  8. Az olajbogyót passzolom, de a többi jöhet, úgy ahogy van! Gusztaaaa!

    VálaszTörlés
  9. Én kérek szépen egy nagy tányérral, de olajbigyóka nélkül. :)

    VálaszTörlés
  10. Szuper a zöldborsós ötlet, kipróbálom, istenien néz ki!:-))

    VálaszTörlés
  11. Viki drága, kosztost fogadtok?! :D

    VálaszTörlés
  12. Szia Viki,
    Köszi a receptet, biztosan nem most főztem utoljára. Legközelebb teszek gombát is bele, mert az kimaradt.
    Trixi

    VálaszTörlés
  13. Csibe, Rainy, mi ez a válogatás itt kérem? :-)) Na jó :-)


    Andi, köszi! Oké!


    Garffyka, hát persze :-) Gyertek :-)


    Trixi, szia! Örülök!!! A gomba sem fogja elrontani ;-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.