2010. szeptember 9., csütörtök

Túrós rétes







Túrós rétes, de nem a klasszikus vaníliás-mazsolás :-)

Hűtőszemle után készült, az ott fellelhető készletekből. Maradék főtt kukorica, némi császárszalonna, paradicsom - ezeket mind betuszkoltam a réteslapok közé.



Őszintén szólva még annál is jobb lett, mint amit vártam. Első felindulásból megettük az egyik rudat langyosan, aztán az este folyamán a másik rúd is rövidülni kezdett - kétcentinként :-DDD

A maradék másnap, hidegen is nagyszerű volt!




Túrós rétes



Hozzávalók:



  • 6 réteslap (egy sparos csomag fele)
  • 25 dkg túró
  • 2 ek. tejföl
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 15-20 dkg nagyon húsos császárszalonna
  • 1 cső főtt kukorica/fél doboz konzerv kukorica
  • 2 paradicsom
  • só, bors, őrölt kömény
  • olaj+tejföl a kenéshez

A túrót habosra keverjük a tejföllel. A tejföl mennyisége csak irányadó, abszolút a túró szárazságától/zsírosságától függ! Sóval, borssal, őrölt köménnyel és finomra vágott vöröshagymával ízesítjük. Mint egy minimál körözött.

A császárszalonnát vékony csíkokra vágjuk. A kukoricaszemeket lefaragjuk a csutkáról. A paradicsomot felkockázzuk.

A réteslapokat óvatosan szétválasztjuk, nedves konyharuhára fektetjük. Minden lapot vékonyan megkenünk tejfölös olajjal, egy rúdhoz 3 lapot használunk fel.

A hagymás túró felét ráhalmozzuk a réteslap felénk eső oldalára. Megszórjuk kukoricával, szalonnacsíkokkal, paradicsomkockákkal, és nem túl szorosan feltekerjük. Tepsire fektetjük, majd hasonlóképpen járunk el a másik 3 lappal és a maradék töltelékkel.

A rudak tetejét megkenjük olajos tejföllel, és 220 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Ne ijedjünk meg: némi levet fog engedni a paradicsom miatt, és sokkal szaftosabb lesz, mint a megszokott rétesek!

Picit hagyjuk hűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.



15 megjegyzés:

  1. Jöhet, jöhet, jöhet! De exrpessz postával küld légyszi ;)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszenek ezek a sós ízre átszerkesztett "süteményeid"! Ez is remekül hangzik! :)

    VálaszTörlés
  3. Fúúúúúúúúúú, ez nagyon guszta! egy rúdat én is biztos eltűntetnék pikk-pakk;)))

    VálaszTörlés
  4. Tényleg nem klasszikus, de a hozzávalókból itélve biztos finom !

    VálaszTörlés
  5. Nagyon kreatív vagy! :)) Csúcs ötlet és nagyon jól néz ki! :))

    VálaszTörlés
  6. Jaj nekem!...csak egy kefirt vacsiztam :o

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a kedves szavakat :-)

    Szabad a vásár, vihető a recept :-DD

    VálaszTörlés
  8. El is viszem! :)
    Ötletekben kifogyhatatlan vagy!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon jó alapgondolat. Asszem megjegyzendő!

    VálaszTörlés
  10. Rainy, de aranyos vagy :-) Köszönöm!


    Karulino, köszi! Sőt! Kipróbálandó :-D

    VálaszTörlés
  11. Gyerekek, ez valami isteni!!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.