2010. november 2., kedd

Sütőben sült rántott karfiol



A gyagyám egyik újabb gyöngyszeme. A gyagyám, miszerint finoman szólva sem a szívem csücske a bő zsiradékban sütés :-)


Imádom a rántott karfiolt. Panírozni utálom, de sütni még jobban... Tiszta tudathasadás, nem? Szabálytalan, dől-borul mindenfelé, pepecs egy valami.



Most megspóroltam az olajban való ide-oda úsztatást, hogy minden oldala egyenletesen megsüljön. Teljesen hagyományos módon előfőztem a rózsákat sós vízben, nem túl puhára, hisz a sütőben még úgyis tovább puhul.

Aztán teljesen hagyományos módon bepaníroztam a lecsepegtetett, kihűlt karfioldarabokat: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Majd sütőpapírral borított tepsire ültettem őket, pici olajjal meglocsoltam a tetejét, majd forró sütőben aranyszínűre sütöttem.



Most mondjam, hogy talán még jobb lett, mint a hagyományos verzió? :-) Ropogós volt, de nem tocsogott az olajban. A picike rózsákat majdnem ültő helyben "elnassoltam", ahogy térültem-fordultam a konyhában... 



Ajánlom :-) Jó kis hűvös tartármártással!

24 megjegyzés:

  1. Milyen kis guszta rántott karfiolok! :)
    Imádom! :)

    VálaszTörlés
  2. Korán reggel engem ilyen finomságokkal kínozni! Ejha!:)))

    VálaszTörlés
  3. Szuper!!! Szuper!!!! Hogy te milyen kis okoska vagy, gratulálok!!!! Én is imádom, de az olajban sütést utálom. Viszem is a receptet. Sőt én reszelt sajtot is teszek a zsemlemorzsába, el biztosan nem rontja majd.:)))

    VálaszTörlés
  4. Juj ez nagyon finom lehet és ötletes sütőben sütni

    VálaszTörlés
  5. Ez az amit már kipróbáltam.
    Következtetés: Viki minden szava igazat szól.

    VálaszTörlés
  6. Imádom-imádom!:) És hát igen, mennyivel egészségesebb így.

    VálaszTörlés
  7. Szióka!
    Na, végre még egy ember, aki utál panírozni!
    Adhatok egy tanácsot?
    Én 3 zacskót fogok be erre a célra.
    Egyikbe lisztet, másikba felvert, sózott tojást, harmadikba pedig panírmorzsát teszek. Beledobok a zacsiba pár panírozandó zöldséget, vagy húst, befogom a száját és megrázom a zacskót, és már vehetem is ki, tehetem át a következőbe. Nincsenek koszos edények, nincs pepecselés. Jó, 3 zacsit kidobunk, de akkor is. Ja, és lényeg,hogy ne legyen pici lyuk sem a zacskón,mert a rázáskor....főleg a tojásnál, szép kis baleset lenne!:)
    Remélem nem baj,hogy megosztottam veled, hogy én hogy szoktam....;)
    Azóta már nem is utálok panírozni, mióta a mostohaanyám megosztotta velem ezt a titkot:)

    VálaszTörlés
  8. A panírozni utálók csoportja velem tovább bővül...
    Pláne a karfiolt! Aztán meg pláne az olajban sütés, brrrr, utálom! Az egész lakás úszik az olajszagban...
    Már hallottam,hogy rántott husit is csinálják ezen a módon, de még nem próbáltam. Na,majd legközelebb!

    VálaszTörlés
  9. Imádom én is, de panírozni halál őket. Alig fogja be a liszt a rózsákat, folyton leszalad róla a tojás...A lakásban meg terjeng az olaj szag.
    Csodás verzió! Tegnap én is csináltam egy keveset, még a hagyományos módon, de legközelebb sütőben sütöm. Egy kérés: a panírozásra valami gyorsabb mód?:P
    Egyébként én a lisztet és a morzsát is zacsiba teszem, abban viszonylag egyszerű megforgatni, csak kissé össze kell rázni.

    VálaszTörlés
  10. Igen....a panírozás:(((( nálam ez sörtésztává minősült isteni, lesz, és gyorsabb, mint a hagyományos panír, az jó kis olaj ugyebár, amiben sül...hmmm, leitatni róla..
    Csak ne lenne olyan jó...

    VálaszTörlés
  11. Szívemből szóltál :))
    Dettó...minden egyes lépés :)
    ...ja és a kóstolót kérném szépen!!!

    VálaszTörlés
  12. A magyar dietetikusok ajánlásával!! Szuper ötlet, és mennyi kalóriától kíméljük meg magunkat vele.

    VálaszTörlés
  13. Panírozni még elmegy, nem kifejezetten szeretem, de nem is utálom, az olajban sütést viszont igen, soha nem tudok utánna kiszellőztetni, elszívó ilyenkor nem elég + hajat is kellene mosni, macera, s bár csirkét már sütöttem így, karfiolt még nem. CV, szuper vagy :D

    VálaszTörlés
  14. Imádom, de sima palacsinta tésztában egyszerűbb. A rózsák szárába reszelt sajtot tömködök! De kifogom próbálni. A sütőben sült rántott csirke már bevált!kata64

    VálaszTörlés
  15. Jaj Ami, főleg az apraja! Az veszedelem :-)


    Mézi, hadd el! Ez diétás verzió ;-))


    Gizike, ugye, hogy ugye? Sajtot a bundába? Ám legyen!


    Bianka, mint az olajban sült - csak nem tocsog az olajban :-)


    4gyerek :-DD Köszi :-) Ezek szerint nálad is működik!


    Ildy, én is! S fele annyi macera!


    Anyatigris, vállalom :-) Szelet húst még oké, na de a hepehupás karfiolt? Fúj :-) Évekig csak étteremben ettem rántott karfiolt, annyira nem fűlött a fogam a panírozáshoz, sütéshez!
    Köszönöm a taktikát, ki fogom próbálni! Több is veszett Mohácsnál, mint 3 zacskó :-)


    Szemi, dettó! :-) Jaja, a rántott hús is működik meg minden, ami rántott! Csináltam már palacsintát is sütőben "rántva"!


    Poppy, ahogy mondod! Abcug! Nem mondod, hogy nálad is rántott karfiol volt :-) Ezek szerint jobban vagy!


    Dió, ezzel az olajban sütést spóroltam meg - sörtésztánál az nem működik szerintem. Pedig milyen jó tud lenni a sörtésztás cucc... Hmmmmmm.... Csak lenne, aki megcsinálja helyettem :-)))


    Csibe, no lám, mik derülnek itt ki sorra :-DD


    Ildikó, köszönöm :-) Spórolunk a macerával, a kalóriával, a serpenyő mellett való álldogálással! Jeeeeeeee!


    Garffyka, na jó, nem utálom, de ha lehet, kerülöm :-) Az olajban úsztatást :-)
    Jaj ne is mondd, ha nekem is akkora hajam volna...
    Na tessék kipróbálni a karfiolt!


    Kata, a csirkének örülök, hogy működött! Szerintem is! A palacsintatésztával sajnos ugyanott vagyok: olajban sütés. Ezt spóroltam meg :-)

    VálaszTörlés
  16. Imádom! :)
    Panírozni, sütni utálom! :)
    Mivel nagyon kevés olajat ehetek, ezt a receptet pont nekem találták ki!

    VálaszTörlés
  17. Nos igen, ez nekem is gyagyám!!!

    VálaszTörlés
  18. Nekem csak mindig a már nem létező epém cirkuszol az olajszag miatt,(no meg én magam is) ezért én már ősidők óta sütőben sütök minden rántott dolgot, de a karfiol még nem jutott eszembe. (nem is tudom miért? - talán esetleg a paníroztás miatt)? - de ezekután nem lehet kifogás ez sem.
    Köszönöm druszám.

    VálaszTörlés
  19. Rainy, tiéd a recept :-) Fogyaszd egészséggel!


    Karulino, bővül a tábor, nagyon úgy látom :-)


    Vikikém, szia!!! A panírozás lehet a ludas, karfiolt bundázni rémálom!
    Adjál csak az élvezeteknek!

    VálaszTörlés
  20. Olyan jó, hogy találtam ezt a receptet! Annyira finom volt, hogy kedvem támadt kipróbálni a rántott cukkinit, patisszont, gombát, stb. is a sütőben sütni.
    Éva

    VálaszTörlés
  21. Szia Éva! Nagyon örülök, hogy ennyire bejött! Ugye, így is milyen klassz ropogós?

    Mehet a többi zöldség is, én tököt is sütöttem már pl. sütőben, isteni lett!

    VálaszTörlés
  22. köszi,köszi pont ezt kerestem de jó!!!

    VálaszTörlés
  23. Ma én is így sütöttem a rántott karfiolt.Én jénai tálba raktam a karfiolfejeket és bekentem olajjal a tetejét.Tényleg nagyon finomak, ropogósak lettek.Köszi a receptet ezentúl mindig így csinálom majd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tibor, nagyon örülök neki, hogy ízlett ez a "fura" karfiol :-)) Próbálj ki bátran egyéb rántott dolgokat, én igazából mindent így sütök: húst, zöldséget... Na jó, kivéve a rántott sajtot :-))

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.