2011. október 18., kedd

Almás-gyömbéres csirkemáj




Noooooooooormááááááááááááális??? - érdeklődne kidülledt szemekkel Besenyő Pista bácsi eme kombináció hallatán :-)

A párosítás pedig jó, nagyon jó! Egész másnak indult fejben (paradicsomos-hagymásnak), végül mire a tettek mezejére léptem, alaposan elkalandoztam, s almára, tejszínre és gyömbérre váltottam - de abszolút jó döntés volt!

Megint csak egy kép nélküli recept, mert nem lett egy fotogén fogás. 

Mindegy is, mert nem nézegettük, hanem ettük!


Almás-gyömbéres csirkemáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • 3-4 közepes alma
  • 2 dl tejszín
  • 1-2 mk. őrölt gyömbér (ha van friss, nyugodtan!)
  • só, bors
  • csapott ek. ételkeményítő


A májat megtisztítjuk, a hártyákat-inakat eltávolítjuk, csíkokra vágjuk.

A vöröshagymát karikákra vágjuk, olajon puhára pároljuk. Rádobjuk a májat, kevergetve néhány perc alatt puhára sütjük. Hozzáadjuk a meghámozott, falatnyi kockákra vágott almát, a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, néhány percig hagyjuk fedő alatt rotyogni, hogy az alma is megpuhuljon.

A keményítőt simára keverjük előbb egy pici hideg vízzel, majd a tejszínnel, az almás májhoz csurgatjuk, kiforraljuk.

Kóstoljuk, ha kell, korrigáljuk az ízeket a fűszerekkel.

Tetszőleges körettel tálaljuk - nálunk főtt tésztával szerepelt.


3 megjegyzés:

  1. Gyömbér ízét annyira nem ismerem, nem szoktam gyakran használni! De biztosan nagyon finom volt, ha elfogyott!

    VálaszTörlés
  2. Imádom az almás húsféléket

    VálaszTörlés
  3. Lehet, hogy Besenyő Pista bácsi azt mondaná, de szerintem nagyon is finom:) Van friss gyömbérem is, nagyon szeretem használni.

    VálaszTörlés