2011. október 27., csütörtök

Tarja zöldfűszeres túrókrémmel




Megint csak egy illatos-paradicsomos húsétel, hasonló a fetáshoz.

Minimális munkával összeállítható, a végeredmény pedig egy őrületes íz- és illatharmónia! 

Bármilyen hússal eljátszható, mi újabban nagyon ráálltunk a szaftos tarjára :-)




Tarja zöldfűszeres túrókrémmel


Hozzávalók:

  • 4 szelet tarja
  • 25 dkg túró
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • tetszés szerint zöldfűszerek, nálam most friss bazsalikom
  • só, bors
  • 1-2 nagy paradicsom
  • tetejére reszelt sajt


A tarját leöblítjük, sózzuk, borsozzuk. Tepsiben, fólia alatt, pici vizet aláöntve puhára pároljuk.

A krémhez összekeverjük a túrót a finomra vágott lilahagymával, zúzott fokhagymával és a fűszerekkel.

Ha a tarja megpuhult, ráhalmozzuk az ízes túrót, beborítjuk paradicsomszeletekkel, és megszórjuk reszelt sajttal.

Visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt megpirul a tetején.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Érdekes íze lehet, szívesen megkóstolnám:) Ricottával esetleg ki tudom próbálni, mert túrom sajnos nincs.

    VálaszTörlés
  2. Tarja az nálunk is jöhet bármikor, akár túróval is !:)

    VálaszTörlés