2011. október 20., csütörtök

Fetás-paradicsomos tarja




Tavaly készítettem a fetás-paradicsomos pitét, ami aaaaaaaaaannyira finom volt, de annyira!

Ha pitével működött, biztos működőképes egy szelet szaftos hússal is, okoskodtam magamban, s lőn!

Szelet tarja, rajta a paradicsomkupola, ami fetát, fokhagymát, oregánót rejt magában - szédületesen jó!



Fetás-paradicsomos tarja

Hozzávalók:

  • 4 nagy szelet tarja
  • só, bors

A rakományhoz:
  • 4 nagyobb paradicsom
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg feta
  • ízlés szerinti szárított oregánó
  • bors


A húst sózzuk, borsozzuk, tepsibe tesszük, pici vizet öntünk alá, és fólia alatt készre pároljuk.

Míg párolódik, elkészítjük a rakományt. A paradicsomokat félbevágjuk, húsát-magják kikanalazzuk. A fokhagymát összezúzzuk, a fetát dobókockányi falatokra vágjuk.

A paradicsom üregét meghintjük borssal, igazságosan elosztjuk benne a fokhagymát, a fetát, és megszórjuk oregánóval.

"Arccal" lefelé a vajpuha hússzeletekre pakoljuk a töltött paradicsomfeleket, és visszatoljuk a sütőbe további 10-15 percre, míg a paradicsom héja láthatóan megráncosodik.




Tetszőleges körettel tálaljuk, nálunk most lágy krumplipürével szerepelt.


6 megjegyzés:

  1. Trükkös a töltött paradicsom a tetején. El is hiszem, hogy nagyon finom volt! :)))

    VálaszTörlés
  2. Nyami! Ráadásul kjumpipüjével! :)

    VálaszTörlés
  3. Szívesen bevállalnám én is!

    VálaszTörlés
  4. Nekem is nyami:) Imádom a fetás ételeket, meg a tarját is nagyon. Jó kombináció.

    VálaszTörlés
  5. Próbáljátok ki :-) Ebben a szutyok szürke októberben igazi nyári falat!!

    VálaszTörlés