2012. szeptember 26., szerda

Skót palacsinta




Tenyérnyi, vastag palacsinták, elkészítésük percekben mérhető :-)

Kínáljuk tartalmas levesek után, vagy tízóraira/uzsonnára a gyerekeknek. Olyan gyors és pofonegyszerű, hogy akár még a kicsiket is bevonhatjuk az elkészítésébe!

Ha pedig kihagyjuk a cukrot a tésztájából, remek kísérői lehetnek a lepénykék sós kencéknek, mártogatósoknak!




Skót palacsinta


Hozzávalók 12 darabhoz:


  • 10 dkg liszt
  • 2,5 dkg cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
  • csipet só
  • 1 ek. vaníliakivonat (elhagyható)
  • 1-2 tk. olaj



A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, sütőporral. Hozzáütjük az egész tojást, beleöntjük a tejet, a vaníliakivonatot és az olajat - csomómentesre keverjük. 2 perc az egész!

Egy tapadásmentes serpenyőt forróra hevítünk. Evőkanállal adagoljuk a masszát a serpenyőbe, kb. 3 kis palacsinta fér el egymás mellett egyszerre. Ha a felületén pici buborékok kezdenek megjelenni, megfordítjuk egy lapátkanállal, és a másik oldalát is készre sütjük - ez oldalanként kb. 1 perc, vagy még kevesebb :-)

Tányérra csúsztatjuk, fóliával letakarva melegen tartjuk addig, míg az összes el nem készül.

Melegen, házi lekvárral/mogyorókrémmel/csokikrémmel tálaljuk.





Rachel Allen receptje nyomán

6 megjegyzés:

  1. Hű, ezt most úgy megkívántam! :) Bogarat ültettél a fülembe a sós változattal, nagyon fincsi lehet úgy is! :)

    VálaszTörlés
  2. Mit hagytál ki ebből a palacsintából, hogy skót lett?...Megvan! A hosszú elkészítési időt!...Ha-ha-ha...Viccet félretéve: nagyon jól néznek ki:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszták! Én a palacsintába nem is szoktam cukrot tenni, a töltelék úgy is édes!

    VálaszTörlés
  4. Hm, azt hiszem, kipróbálom. Hétvégén úgyis palacsintát akarok sütni! :)

    VálaszTörlés
  5. Mi is szeretjük , én íróval készítdem úgy is nagyon fincsi!:)

    VálaszTörlés
  6. Szia Viki! Isteni finom a recept, vasárnap én is elkészítettem! :) Szerdán délután jön is recept a blogomra is! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.