2012. október 2., kedd

Akarom, mert Makaron! - könyvajánló



Mindenki számára vannak olyan ételek, melynek elkészítését titokzatosság, misztikum lengi körül.

Ilyen "mumus" lehet például a kelt tészta. A szalagos fánk. A tökéletes tojáshab. Tejszínhab kézi felverése. Kalácsfonás. Lekvárfőzés. Sorolhatnám, igaz?

Ilyen titokzatosság lengi körül a macaront is :-) Amilyen picikék, olyan varázslat az elkészítésük.

S most itt egy könyv, Akarom, mert makaron!, amelynek minden sorából árad: Te is meg tudod csinálni! Nem ördöngösség!




Jill Colonna skót származású, 20 éve él Párizsban. Elvarázsolták az elegáns macaronok, s készítését tökélyre fejlesztette. Mottója: "Te is készíthetsz igazi, párizsi macaront, akár egy született francia!"

Lépésről-lépésre, érthetően, fanyar humorral vezeti végig az olvasókat a készítés menetén, trükköket oszt meg, sőt tanácsokat is ad, mihez kezdjünk a rengeteg tojássárgájával :-)

A klasszikus szín- és ízkombinációk mellett találkozhatunk meghökkentőnek tűnő, sós-fűszeres változatokkal is. Saját kényeztetésre, a család örömére, kávé mellé, ajándékba.

Eddig csodálattal adóztam mások elbűvölő alkotásainak, türelmének és kézügyességének, és úgy voltam vele, hogy én ennek soha nem ugrok neki :-) Ezzel szemben a könyv minden sorából meggyőző erővel árad: meg tudod csinálni!

Meglátjuk! Hogy mi sül ki belőle :-)

Köszönet érte a T.Bálint kiadónak!



4 megjegyzés:

  1. Hajrá Viki, csak szólj nyugodtan, ha kell egy tesztfogyasztó!!:-)

    VálaszTörlés
  2. Nálam is mumus, de lehet, hogy csak bátorság kellene hozzá! :) Kíváncsian várom a tapasztalataidat! :)

    VálaszTörlés
  3. Másoknál én is megcsodáltam, de igen, bátorság kell:-)Lássuk mit sütsz ki belőle:-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.