2012. október 14., vasárnap

Házi csokipuding


Semmivel sem bonyolultabb, mintha bolti pudingporból készítenénk. Ebben viszont van igazi csokoládé, igazi kakaópor - s mennyivel finomabb!

Ez csak egy alaprecept, bátran játszhatunk az ízesítéssel, pl. használhatunk narancsos étcsokoládét, ízesíthetjük rummal/rumaromával (ha gyerekek is esznek belőle), kókusszal, stb.

A vasárnapi ebédet követő desszertként még bőven elkészülhet :-)




Házi csokipuding


Hozzávalók 2 adaghoz:


  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 csapott ek. cukrozatlan kakaópor
  • ízlés szerinti cukor (én most csak 1 tk-nyit tettem bele)
  • 1 löttyintés vaníliakivonat
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • csipet só

Tetejére:
  • kandírozott narancshéj
  • dió


2 dl tejet felforrósítunk, beletördeljük a csokoládét, hagyjuk felolvadni. Hozzáadjuk a kakaóport, a cukrot, vaníliakivonatot, csipet sót, elkeverjük.

A maradék 0,5 dl hideg tejben csomómentesre keverjük a keményítőt, és a csokoládés tejhez adjuk. Ovális habverővel kevergetve takaréklángon sűrűre főzzük.

Azon forrón üvegtálkákba kanalazzuk, meghintjük kandírozott narancshéjjal és diódarabokkal, majd folpack-kal lefedve (hogy ne bőrösödjön a teteje) langyosra hűtjük, majd tálalásig hűtőben tároljuk.





Ihlet: Nők Lapja Konyha 2012/10.

12 megjegyzés:

  1. Viki, jöhet! Mindkét pohárral... :) Imádom a pudingot! :)

    VálaszTörlés
  2. Muy buena me gustaría probar,abrazos y abrazos

    VálaszTörlés
  3. Hűha... nyalakodnék. :P

    Egy ideig gondolkodtam, mi olyan furcsa itt nálad?? Aztán rájöttem, hogy a háttér... :-) Jó, tetszik így. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :-)

      Igen, őszbe öltöztettem a blogot :-)

      Törlés
  4. Ezt ki kell próbálni! Semmi E, csak természetesen! Köszi! :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Semmi E (max, ami a csokiban van...), és semmivel sem több munka, mintha porból lenne. És oooooooooolyan finom... :-))

      Törlés
  5. Ó, mennyire finom lehet a csokitól! :) Meg a tetején a kandírozott narancshéjjal és a dióval! :)

    VálaszTörlés
  6. Keményítő helyett menni liszttel lehetne helyettesíteni?

    VálaszTörlés
  7. bocs.: mennyi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld először fele mennyiséggel, mint amennyi a keményítő, nehogy egy nagy, lisztes tömb legyen a végeredmény!

      A keményítő volna az igazi, attól lesz selymes, krémes állagú!

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.