2013. február 24., vasárnap

Málnás csokoládéhab



Maradt még a fagyasztóban málna a múltkori csokitortából, s a málna kapcsán én csak csokiban tudok gondolkodni :-)

Csokoládéhabot terveztem, s Móninál találtam meg hozzá az ígéretesnek tűnő receptet. Igaza van: az íze valami mennyei...

Tömény csokis, de mégis könnyed desszert, nagyon jó kontraszt benne a savanykás málna!

Ebéd utáni édességként még elkészülhet :-)






Málnás csokoládéhab:

Hozzávalók 2-3 személy részére:


  • 7 dkg étcsokoládé (nálam most kakaóbab-töretes)
  • 1 tojás
  • 1 púpos tk. cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek. cukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 dl tejszín
  • csipet só
  • 15 dkg fagyasztott málna



A csokoládét gőz fölött, vagy mikróban felolvasztjuk.

A tojássárgáját elkeverjük a kakaóporral, a vaníliakivonattal, csipet sóval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, s a tejszínből is kemény habot verünk.

A kakaós tojássárgáját összekeverjük az olvasztott csokoládéval, kíméletesen összeforgatjuk előbb a tejszínhabbal, majd a tojáshabbal.

A csokoládéhabot poharakba rétegezzük a málnával, s 1-2 órára (folpack-kal fedve) hűtőbe tesszük.


5 megjegyzés:

  1. Vikikém most kivételesen nem a málnás csokihabról szeretnék írni, bár az is isteni desszert, főleg nyáron, jó könnyű a melegben, hanem gratulálok de nagyon a Vidék Izében a megjelenésedhez, a megjelent három receptedhez és végre arc is társul a blog mögé, sőt helyileg is be tudlak tájolni, nem mintha ez az utóbbi annyira fontos lenne. Több éve előfizetője vagyok az újságnak, majdnem az indulása óta és örömmel láttam múltkor Illés Krisztinát most meg téged. Sok-sok puszi és gratula:-))))

    VálaszTörlés
  2. Finom, könnyed és legfőképp gyorsan elkészíthető, ami sokszor nem mellékes! :) Recept mentve! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.