A csizmákból idén egyből a szandálokba ugrottunk... Már alig győztem kivárni!
Ha pedig áprilisi nyár, akkor grillezzünk! A páclevet összekeverni néhány perc, hagyjuk benne a húst néhány órán át, de még jobb, ha egész éjszaka - s amikor sütjük, nyálcsordító illatok fogják az egész környéket belengeni...
Egyszerű krumplisalátát kínáltam hozzá, ami pusztán attól lett tavaszi, mert nekem a piros hónapos retek megjelenése egyet jelent a tavasz kezdetével :-)
A páclé természetesen bármilyen, nekünk tetsző húshoz felhasználható!
Marinált tarja tavaszi krumplisalátával
Hozzávalók:
- 6 szelet csont nélküli tarja
 - 1 dl (olíva)olaj
 - 4 gerezd fokhagyma
 - 1 citrom leve
 - 2 tk. őrölt római kömény
 - 2 tk. őrölt koriandermag
 - 1 tk. kakukkfű
 - só, bors
 - bátraknak chili
 
A krumplisalátához:
- 50 dkg ún. parázs burgonya (sütéshez és főzéshez, apró szemű krumpli)
 - 2 nagy alma
 - 1 csomag hónapos retek (általában ez 5 db)
 - 1/2 kígyóuborka
 - 2-3 dl tejföl
 - 2 tk. mustár
 - só, bors
 - 1 tk. cukor
 - 1/2 citrom leve
 - opcionálisan ízlés szerinti mennyiségű újhagyma vékony karikákra vágva
 
A páclé hozzávalóit a só kivételével összekeverjük. A húst megmossuk, s lerétegezzük egy tálban: egy sor hús, meglocsoljuk páclével, megint egy sor hús, páclé... Kiürült jégkrémes dobozokat szoktam használni, a tetejük gyakorlatilag szagmentesen zár!
Egy éjszakára tegyük hűtőbe, de ha csak néhány óránk van, az sem baj!
Sütés előtt a hússzeleteket kiemeljük a marinádból, meghintjük sóval, és oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük.
A saláta is hasonlóan egyszerű: héjában megfőzzük a krumplit. Leöntjük a főzővizet, hideg vízben kihűtjük, héját lehúzzuk. Félbe-negyedekbe vágjuk, attól függ, mekkorák. Összekeverjük az alaposan megmosott, falatokra vágott, de meg nem hámozott almával, retekkel és uborkával.
A tejfölt kikeverjük a mustárral, a fűszerekkel, és a zöldségeket beleforgatjuk.
Lefedve hűtsük be alaposan, hogy az ízek összeérjenek.
A frissen sült hússal tálaljuk.
Megkívántam!
VálaszTörlésLégyszi, kérek szépen egy tányérral!:)
VálaszTörlésSzívesen odaadom a virtuális tarja adagom két adag valós krumplisalátáért! :D (bocsi, a tarját nem szeretem)
VálaszTörlésIstenien hangzik, és nagyon tetszik a krumplisalátád is! :)
VálaszTörlés