2013. április 18., csütörtök

Zabpelyhes-aszalt gyümölcsös golyók



Egy kis kirándulást tettem ezekkel a golyókkal a "hagyományostól eltérő" csemegék közé, mert olyasvalakinek készült ajándékba, aki épp diétát tartott :-)

A végeredmény számomra is meglepő volt: finom, ízletes, kellőképpen édes az aszalt gyümölcsöktől - örült is neki a megajándékozott!

Az ihletet hozzá Zizitől merítettem.






Zabpelyhes-aszalt gyümölcsös golyók


Hozzávalók kb. 35-40 kisebb golyóhoz:

A bögre 2 dl


  • 1 bögre szárazon pirított zabpehely
  • 1 bögre kókuszreszelék + néhány evőkanálnyi a hempergetéshez
  •  1/2 bögre szárazon pirított dió
  • 1/4 bögre víz
  • 12 szem datolya, kimagozva, negyedekre vágva
  • 10 szem aszalt sárgabarack pici kockákra vágva
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 lötty vaníliakivonat
  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • csipet só



A zabpelyhet, a diót, a kókuszreszeléket, a gyümölcsöket késes betétű robotgépbe tesszük, s összedaráljuk.

Áttesszük egy tálba, hozzáadjuk a fűszereket, és annyi vizet (apránként adagolva), hogy jól formázható, összeálló masszát kapjunk.

Két, benedvesített tenyerünk között golyókat formálunk, és meghempergetjük kókuszreszelékben.

Hűvös helyen tároljuk, kb. 10 napig őrzi minőségét!





3 megjegyzés:

  1. Ragyogó ötlet, annyi zabpelyhem van, nem tudtam mihez kezdjek ennyivel, na ezt megcsinálom majd, szeretem az ilyesmit /is/ nagyon:-))))

    VálaszTörlés
  2. de jó, én is hasonlót csináltam pár hete, csak egy picit más, mint ez, de ezt is kipróbálom. Cuki ez a doboz! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néznek ki, és nagyon finomak is lehetnek! :) Csillu lányom mostanában a diétásabb desszerteket részesíti előnyben, viszem is ezt a szuper kis receptet! :)

    VálaszTörlés