2013. augusztus 21., szerda

Rakott lecsós karaj




Ha netán maradna a lecsóból, vagy már eluntuk enni - álcázzuk egy teljesen új ételnek :-)

Olyasmi, mint a rakott krumpli, legalábbis logikailag: alul hirtelen kérgesre sütött hússzeletek, átvonva a fűszeres lecsóval, és előfőzött krumplival és jó sok tejföllel beborítva.

Garantáltan szeretni fogják azok is, akik alapjában nem igazán rajonganak a lecsóért - ez a tapasztalat!




Rakott lecsós karaj


Hozzávalók:

  • 4 nagyobb vagy 6 kisebb szelet (csontos) karaj
  • fél adag kolbászos-tojásos lecsó
  • 60 dkg héjában főtt krumpli
  • 4-5 dl tejföl
  • só, bors


A karajszeleteket lemossuk, leszárítjuk, sóval, borssal ízesítjük, és kevés, nagyon forró olajon hirtelen átsütjük, épp csak egy kis színt kapjon.

Tepsibe tesszük a hússzeleteket, bőséges adag lecsót halmozunk minden egyes szeletre, majd mintha rakott krumpli volna, szépen lefedjük a karikákra vágott krumplival.

Gyengén megsózzuk, a tetejét jó vastagon megkenjük tejföllel, majd 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a rakottas teteje kissé megbarnul.



Ihlet: Nők Lapja Konyha 2012. július-augusztus


2 megjegyzés:

  1. A lecsóbol sosem marad, megunni sem tudjuk:) De ez nagyon klassz recept, ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés