2014. április 15., kedd

Gombás-tárkonyos csirke pie



Khm, ez az étel nem fog soha az életben szépség nagydíjat nyerni - de annyira nagyon finom...

Ízes-selymes gombás csirkeragu az oly jellegzetes tárkonnyal, burgonyapaplan alatt megsütve.

Ajánlom :-) Pláne, ha esetleg van maradék krumplipüré, mert akkor meg aztán tényleg gyerekjáték az összeállítása!







Gombás-tárkonyos csirke pie

Elkészítési idő: 1,5 óra

Hozzávalók:


  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 50 dkg gomba
  • 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
  • só, bors
  • 1 tk. morzsolt tárkony


A burgonyapüréhez:

  • 60 dkg burgonya
  • szokásunk szerint: tej/tejföl/tejszín/vaj
  • 1 tojás
  • 10-15 dkg reszelt sajt


Az olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a vékony csíkokra vágott csirkehúst erős lángon kevergetve fehéredésig pirítjuk a hagymás zsiradékon.

Hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát és a zúzott fokhagymát, és addig pároljuk együtt, míg a gomba leve el nem párolog.

Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük nekünk tetsző mennyiségű tárkonnyal, végül keverjük hozzá a tejszínt, és takaréklángon forraljuk ki néhány perc alatt.

Simítsuk tűzálló tálba, tetejét vonjuk be a szokásunk-ízlésünk szerint elkészített burgonyapürével, ami kevertünk egy egész nyers tojást is.

Tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és 180 fokosra melegített sütőben a sajtos püré pirulásáig sütjük.


1 megjegyzés:

  1. Kellett nekem ilyen későn nézelődni, csak nyelek nagyokat, de most már csakazértsem megyek ki a konyhába! :) Nagyon guszta, kipróbálós lesz! :)

    VálaszTörlés