2014. szeptember 12., péntek

Aszalt barackos, rozmaringos csirkemájkrém



Maradékhasznosítás :-)

Csirkemájas-kolbászos krumplilevest főztem, s kimaradt 20 dkg csirkemáj. Néhány szem aszalt sárgabarack is kallódott a zacskó alján, így a régen már nagy sikert aratott aszalt szilvás májkrémre emlékezve összeházasítottam a kettőt.

Naggggggggyon jó lett!!!







Aszalt barackos, rozmaringos csirkemájkrém

Elkészítési idő: 30 perc


Hozzávalók:


  • 1 ek. zsír (kacsa vagy disznó)
  • 3 diónyi vagy 1 közepes fej lila hagyma
  • 20 dkg csirkemáj (szív nélkül!)
  • 8-10 szem aszalt sárgabarack
  • 1/2 mk. őrölt rozmaring (ha van friss, ne habozzunk!)
  • só és bors (jó sok bors)
  • 1 dl tejszín (állati, 30%-os)



A megtisztított, vékony karikákra vágott hagymát megpároljuk a zsíron. Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott májat, élénk tűzön, kevergetve fehéredésig sütjük.

A lángot eztán takarékra vesszük, hozzáadjuk a 3-4 darabra vágott sárgabarackot, és addig főzzük-pároljuk, míg a máj viszonylag sok leve szinte el nem párolog - ez mindössze 5-8 perc. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki!

Botmixerrel pürésítsük, de azért maradjanak benne felismerhető, harapható barackdarabok. Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk át.

Ízesítsük sóval, jócskán őrölt borssal és rozmaringgal ízlésünk szerinti mennyiségben.

Langyosan, hűtőhidegen, egyaránt nagyon finom!












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése