2015. november 5., csütörtök

Sütőtök fűszeres sült sütőtök


Íme az idei ősz nagy durranása, a spanyol viasz, csövön a lyuk :-)

Ha a sütőtök fűszer annyira nagyon jó volt sárgarépával, nos, annyira nagyon jó "eredeti" helyén, a sütőtökön!

Akár nassnak is tökéletes, langyosan szinte nem lehet vele betelni!




Sütőtök fűszeres sült sütőtök

Elkészítési idő: 40 perc


Hozzávalók:

  • kb. 1 kg sütőtök húsa (hámozva, tisztítva)
  • 2-3 tk. sütőtök fűszerkeverék
  • 3-5 ek olívaolaj
  • 1 tk só
  • frissen őrölt bors



A fűszerkeverékhez:

  • 3 tk. őrölt fahéj
  • 2 tk. őrölt gyömbér
  • néhány reszelés szerecsendió
  • 1/2 tk. őrölt szegfűszeg vagy szegfűbors
  • 1/2 tk cukrozatlan (!) kakaópor
  • kevés frissen őrölt bors



A fűszerkeverék hozzávalóit egyszerűen összekeverjük egy tálban.

A sütőtököt meghámozzuk, éles késsel nagyobbacska kockákra vágjuk, mély tálba tesszük.

Meghintjük 3 teáskanálnyi fűszerkeverékkel (a maradékot tegyük el jól záródó műanyag dobozba későbbi felhasználásra), sózzuk és borsozzuk (egyszerre lesz sós és édes) és meglocsoljuk olívaolajjal.

Kézzel vagy salátás kanalakkal alaposan összeforgatjuk.

Sütőpapírral borított tepsire borítjuk a tökkockákat úgy, hogy ne érjenek egymáshoz és 200 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt puhára sütjük, félidőben egyszer óvatosan keverjük át egy fakanállal/spatulával.

Önmagában vagy köretként is megállja a helyét, de lehet egy langyos saláta alapja is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.