2016. március 17., csütörtök

Sárgaborsó krémleves


Talán még belefér a márciusi időjárásba egy jó meleg, sűrű krémleves :-)




Sárgaborsó krémleves

Elkészítési idő: 75 perc + a borsó áztatása

Hozzávalók:

  • 1 ek (kacsa)zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg sárgaborsó
  • só és bors


A tálaláshoz:
  • görög joghurt
  • kolbászkarikák



A sárgaborsót alaposan, többször váltott vízben megmossuk, majd egy éjszakára háromszoros mennyiségű hideg vízbe áztatjuk.

Másnap leszűrjük.

A zsíron megfonnyasztjuk a karikákra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, végül a lecsepegtetett sárgaborsót is. Kétszeres mennyiségű vízzel (még jobb, ha van alaplé) felöntjük, és takaréklángon, félrebillentett fedő alatt puhára főzzük.

Vigyázzunk rá, nehogy teljesen elfője a folyadékot, illetve hajlamos egy pillanat alatt kifutni!

Ha megpuhult a borsó, botmixerrel zúzzuk krémesre a levest, majd ha túl sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígítsunk rajta. Sóval, borssal ízesítjük.

Tálaláskor kínáljunk mellé sűrű görög joghurtot és ropogósra sütött kolbászkarikákat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése