2016. március 2., szerda

Túrós-juhtúrós csirkecombok


A semleges ízű csirkecombot nagyon könnyű megbolondítani egy ízes töltelékkel!

Itt egy újabb példa, most túróval-juhtúróval - de aki bátor, akár egy körözöttig is elviheti a fűszerezését!

Hm... Most, hogy így belegondolok...

:-)))




Túrós-juhtúrós csirkecombok

Elkészítési idő: 90 perc


Hozzávalók:


  • 2 ek kacsazsír
  • 4 csirkecomb
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg juhtúró
  • 1-2 ek tejföl, ha szükséges
  • só és bors



A csirkecombokat megtisztítjuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk. Sóval és borssal ízesítjük.

A túrót kikeverjük a juhtúróval, pici sóval (a juhtúró sós) és sok borssal ízesítjük. Ha nagyon száraz a krém, adjunk hozzá apránként tejfölt.

A combok bőrét fellazítjuk, és egyenletesen megtöltjük a juhtúrós krémmel.

A húst tepsibe fektetjük, 1 dl vizet öntünk alá, valamint a kacsazsírt. A tepsit szorosan lefedjük alufóliával, és 180 fokos sütőben kb. 45 percig pároljuk. A puhulási idő függ a combok nagyságától és a csirke életkorától is!

Amikor  a hús megpuhult, eltávolítjuk az alufóliát, majd a tepsit visszatéve a sütőbe ropogós pirosra sütjük.


Tetszőleges körettel tálaljuk - itt most egyszerű hagymás krumpli került mellé.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése