2016. március 14., hétfő

Hagymás-paprikás frittata



Gyorsan elkészíthető hétköznapi gyors vacsora, ízesítésének a kamra/hűtő tartalma szab határt. Ez itt egy minimál változat, de simán tovább dúsítható az alap szalonnával, kolbásszal, fetával, különféle zöldségekkel...

A maradék másnap még hidegen is nagyon jó :-)




Hagymás-paprikás frittata


Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 1 ek (kacsa)zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 piros színű kaliforniai paprika
  • 5-6 tojás
  • só és bors
  • 1 ek zsemlemorzsa



A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, megfonnyasztjuk a kacsazsíron. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a kockákra vágott paprikát is, 1-2 percig élénk tűzön kevergetve sütjük.

A tojásokat felütjük, villával elhabarjuk, sózzuk, borsozzuk.

Egy 24 cm átmérőjű tűzálló tálat kikenünk pici zsírral, meghintjük zsemlemorzsával. A hagymás-paprikás keveréket egyenletesen elterítjük benne, majd ráöntjük a felvert tojást is.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük - sütője válogatja, figyeljünk rá menet közben, s a közepe ne maradjon nyers!

Puha kenyérrel, zöldsalátával, cikkekre vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.