2016. március 10., csütörtök

Fűszeres paradicsomleves


Egy kissé más, mint a menzás betűtésztás: nem homogén krémleves, hanem paradicsom- és paprikadarabok is vannak benne, melyekre jólesik ráharapni kanalazás közben :-)





Fűszeres paradicsomleves

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5 dl paradicsomlé
  • 4-5 darab közepes nagyságú paradicsom (szezonon kívül 1 hámozott paradicsom konzerv)
  • 2 db kápia paprika
  • 1-2 tk cukor
  • 1 ágacska friss rozmaring
  • só és bors



A paradicsomokat megmossuk, aljukon kereszt alakú bemetszést ejtünk egy éles késsel, és forró vízbe merítjük 1 percre. A vízből kiemelve kicsit hűlni hagyjuk, majd a héját lehúzzuk, s nagyobb kockákra vágjuk.

Ha konzervet használunk, a hámozott paradicsomokat egyszerűen csak felkockázzuk.

Az olívaolajon puhára pároljuk a vékony karikákra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megmossuk, felkarikázott paprikákat s a paradicsomkockákat, majd felöntjük paradicsomlével s annyi vízzel, hogy sűrű levest kapjunk.

Zúzott fokhagymával, a cukorral, a rozmaring apróra vágott levélkéivel, sóval és borssal ízesítjük.

Takaréklángon főzzük 20 percig.

Kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljuk az ízeket a fűszerekkel.


Pirított kenyérkockával és falatnyi darabokra vágott sós sajttal kínáljuk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése