2016. február 29., hétfő

Kardamomos őszibarackleves


Nyáridéző (tavaszváró? igen!) könnyű leves, benne az egyik új kedvenc, a kardamom!




Kardamomos őszibarack leves

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Hozzávalók:


  • 1 ek. méz
  • 1 nagy doboz őszibarack konzerv/befőtt (820 g)
  • 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
  • 1 mk őrölt kardamom




A mézet takaréklángon megolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit karamellizálódni.

Rádobjuk a feldarabolt őszibarackot, átforgatjuk a mézkaramellában, majd felöntjük vízzel, s takaréklángon rövid idő alatt puhára főzzük.

Botmixerrel krémesre zúzzuk, majd belekeverjük a tejszínt is, s még egyszer átpörgetjük a botmixerrel.

Ízesítjük az őrölt kardamommal (ha nem szeretjük, használjunk pl. őrölt fahéjat), s kóstoljuk meg, szükséges-e cukorral édesíteni.

A félretett két őszibarackot vágjuk falatnyi kockákra, s keverjük bele a krémlevesbe „levesbetétként”.


Langyosan vagy hűtőhidegen tálaljuk, a tetejére nyugodtan púpozhatunk lágyan felvert tejszínhabot vagy egy gombóc vaníliafagylaltot!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése