2017. január 24., kedd

Almás-narancsos sütőtök krémleves


A farkasordító hidegben jólesik egy tányér forró, fűszeres, sűrű leves...



Almás-narancsos sütőtök (édesburgonya) krémleves

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg sütőtök (édesburgonya) tisztán mérve
  • 2 alma
  • 1 narancs
  • 2 ek méz
  • 1 mk mézeskalács fűszerkeverék


A sütőtököt (édesburgonyát) meghámozzuk, felkockázzuk, fazékba tesszük, s annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és fedő alatt puhára főzzük.

Hozzáadjuk a hámozott, felkockázott almát, belefacsarjuk a narancs levét, s mézzel, mézeskalács fűszerrel ízesítjük.

Ha az alma is megpuhult, botmixerrel krémesre zúzzuk, ha nagyon sűrű, adjunk hozzá apránként vizet, s forraljuk ki.

Ha szeretjük, tehetünk bele chillit is!

Sőt, az igazán bevállalósak az édes leveshez süssenek ki ropogósra néhány csík bacon szalonnát feltétként!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése