2017. január 17., kedd

Sütőtökkrémes farfalle



Sietős hétköznapokra egy villámgyorsan elkészülő, elsőre talán meghökkentőnek tűnő tésztaétel - sütőtök ugyanis a tésztaszósz alapja!

Ha van kéznél már korábban megsült tök, míg a tészta kifő, addig a mártás is összeállítható, s fél órán belül ehetünk is!

Sós és édes, fűszeresen pikáns - próbáljátok ki :-)




Sütőtökkrémes farfalle

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:


  • 20 dkg farfalle tészta (masni)
  • 1 ek kacsazsír
  • 1 nagy fej (lila) hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ág friss kakukkfű (ha nincs friss, 1 mk. szárított)
  • 25 dkg sült (!) sütőtök
  • 5 dkg dió
  • 2 dl tejföl vagy tejszín
  • só és bors
  • a tetejére reszelt sajt (ami akár el is hagyható)


A kacsazsíron teljesen puhára, üvegesre pároljuk a vékony karikákra vágott hagymát.

Hozzáadjuk a héjából kikapart sült sütőtököt, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, jól elkeverjük, s néhány perc alatt összerotyogtatjuk.

Felöntjük a tejföllel vagy a tejszínnel, s 1 perc alatt összefőzzük. Sóval és borssal ízesítjük.

A diót száraz serpenyőben néhány perc alatt illatosra pirítjuk, majd durvára vágjuk.

A csomagoláson látható előírás szerint kifőzzük a tésztát, leszűrjük.

Azon forrón locsoljuk meg a tésztát a krémes sütőtökkel, hintsük meg a pirított dióval és a reszelt sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése