Sietős hétköznapokra egy villámgyorsan elkészülő, elsőre talán meghökkentőnek tűnő tésztaétel - sütőtök ugyanis a tésztaszósz alapja!
Ha van kéznél már korábban megsült tök, míg a tészta kifő, addig a mártás is összeállítható, s fél órán belül ehetünk is!
Sós és édes, fűszeresen pikáns - próbáljátok ki :-)
Sütőtökkrémes farfalle
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 20 dkg farfalle tészta (masni)
 - 1 ek kacsazsír
 - 1 nagy fej (lila) hagyma
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 2-3 ág friss kakukkfű (ha nincs friss, 1 mk. szárított)
 - 25 dkg sült (!) sütőtök
 - 5 dkg dió
 - 2 dl tejföl vagy tejszín
 - só és bors
 - a tetejére reszelt sajt (ami akár el is hagyható)
 
A kacsazsíron teljesen puhára,
üvegesre pároljuk a vékony karikákra vágott hagymát. 
Hozzáadjuk a héjából kikapart
sült sütőtököt, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, jól elkeverjük, s néhány
perc alatt összerotyogtatjuk.
Felöntjük a tejföllel vagy a
tejszínnel, s 1 perc alatt összefőzzük. Sóval és borssal ízesítjük.
A diót száraz serpenyőben
néhány perc alatt illatosra pirítjuk, majd durvára vágjuk.
A csomagoláson látható előírás
szerint kifőzzük a tésztát, leszűrjük.
Azon forrón locsoljuk meg a tésztát a krémes sütőtökkel, hintsük meg a pirított dióval és a reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.