2017. január 31., kedd

Túrós (fetás) - spenótos metélt


Tavaszt váró, tavaszt idéző, villámgyorsan elkészülő tésztaétel.

Lépjünk túl bátran azon, hogy a spenótból csak főzelék készülhet - s ne féljünk mártásként felhasználni!





Túrós/fetás-spenótos metélt

Elkészítési idő: 45 perc


Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott parajpüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín (állati eredetű, 30%-os habtejszín)
  • 25 dkg 8 tojásos száraztészta
  • 25 dkg túró vagy feta
  • só és bors
  • olívaolaj


A parajpürét fagyos állapotban, takaréklángon, időnként megkeverve felolvasztjuk egy serpenyőben. Hagyjuk, hogy keletkező levét egészen elfője és kissé besűrűsödjön.

Ízesítjük sóval és borssal, zúzott fokhagymával, majd felöntjük tejszínnel, és további 5 percig takaréklángon főzzük.

A csomagoláson látható módon kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük.


Azon forrón tálaljuk a fokhagymás-tejszínes spenóttal, a tetejére morzsoljuk rá a túrót illetve a fetát, majd locsoljuk meg kevés olívaolajjal.


2 megjegyzés: