2017. július 25., kedd

Fahéjas-diós piskótatekercs


Gyors, finom sütemény - akár hétköznapokra is!

Nem sokáig kell vele melegíteni a konyhát :-)






Fahéjas-diós piskótatekercs

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:


  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 ek olaj
  • 2 ek porcukor (vagy finom szemű kristálycukor)
  • 1 mk fahéj
  • 5 dkg dió
  • sűrű szilvalekvár


A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat habosra keverjük a 10 dkg cukorral, belekeverjük az olajat, majd több részletben hozzáadjuk a lisztet.

A fehérjékből kemény habot verünk, s szintén több részletben, széles, óvatos mozdulatokkal, hogy a habot minél kevésbé törjük össze, hozzákeverjük a tojássárgájás keverékhez.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A sütőhöz tartozó gáztepsit kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk-kilisztezzük, s belesimítjuk a piskótamasszát.

A porcukrot vagy a finom szemű kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal, sütés előtt meghintjük vele a tésztát, és megszórjuk a durvára vágott dióval.

Az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Azon forrón kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, amennyiben használtuk, és szorosan feltekerjük, hűlni hagyjuk.

Ha kihűlt a piskóta, kitekerjük, megkenjük sűrű szilvalekvárral, majd újra összetekerjük.

Szeletekre vágva, azonnal kínálható.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése