2009. augusztus 17., hétfő

MP5 - avagy Morzsaparty GyenesdiásonHa összejön baráti körünk :-) Akkor jókat eszünk, jókat iszunk, és vége-hossza nincs dumapartiba torkollik az este.


Még azt mondják, az internet elidegenít. Hülyeség! Néhány éve az internet segítségével jött össze a csapatunk, és kovácsolódott szoros egységgé. Sorozatban ez már az ötödik találkozó, váltakozó létszámmal - s kivétel nélkül igen jól sikerült mindegyik.


Ezúttal ottalvós buli volt, csak hogy fokozzuk az élvezeteket :-) Ha már ilyen hosszú utat megteszünk, ne kelljen rögtön sarkon fordulni! Volt, aki Kolozsvárról érkezett!


Házigazdánk Max és családja volt Gyenesdiáson. Max és családja, akik szívüket-lelküket kitették, hogy pompásan érezzük magunkat, elhalmoztak bennünket szeretetükkel, kedvességükkel, odafigyelésükkel s minden földi jóval!


Max, nagyon köszönjük mind a négyőtöknek!
A napi kínálat a Bringatanyán! Szédületesen finom fagylaltokat ettünk!
A kedvencem a Cherry Mania volt... Istenem, az az íz!
Camembert sajtos mártogató by Max, hozzá grissini

Mustármagos mártogató - nagyon pikáns, finom volt!
Max anyukája nyúlragu levest főzött - abszolút bevállaltuk!Itt az a bizonyos! A J.O.-féle 18 éven felülieknek és nagyon bátraknak való fagylalt!
Vaníliafagyi (prémium minőség) olívaolaj és tengeri só. Nekem nagyon bejött, egész más együtt a három íz, mint amire felkészül az ember -tessék kipróbálni!Hirtelen felindulásból elkövetett marinált cukkini temérdek hagymávalGarffyka egy torony friss palacsintával érkezett, s Romániából hozott kapros ordával töltöttük. Hmmmmmmmm....Edit, aki Kolozsvárról érkezett, abbahagyhatatlanul isteni zakuszkával kápráztatott el mindenkit. Várjuk a receptet, mert ezt reprodukálni kell!

Telemea sajt - szintén Kolozsvárról - sós és édes változatban. Nagyon kapós volt!Darálós keksz, az örök kedvenc! Tulippe szorgos kezét dicséri!


És szégyenszemre itt kell bevallanom, hogy eddig tartottak a fotóim a felsorakoztatott fantasztikus finom csemegékről! Jobbára partifotókat nyomtam és életképeket, mea culpa! Még a sajátomról sincs képem - receptet azért majd hozok :-)

De biztos vagyok benne, hogy a többiek is szorgosan kattintottak! Tessék szépen figyelemmel kísérni Max, Garffyka, Trinity és Ancsi blogját :-) Sorban érkezni fognak a képek, a receptek és az élménybeszámoló!


Max, millió puszi!

8 megjegyzés:

 1. Vagány lehetett, és örülök, hogy ennyi sok erdélyi finomságot megkóstoltatok. Egyébként a hét végén épp zakuszkát főztem, gombásat, hamarosan jelentkezem a receptjével.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jól sikerült, köszönjük Mindenkinek!!

  VálaszTörlés
 3. Tényleg nagyon jól sikerült-csak fotózni nem igazán jutott eszünkbe:))

  VálaszTörlés
 4. Nem is a fotó volt a lényeg, hanem a sok jó ember egy helyen!

  VálaszTörlés
 5. Alíz, fantasztikus társaság jött össze! Szuper volt! És jöhet a zakuszka recept!

  Max, Trin - nekem nem kell mondanotok :-D

  Karulino, ahogy mondod! De hisz te is tudod, miről beszélek :-)

  VálaszTörlés
 6. Nézz be hozzám, vár a gombás zakuszka receptje. :)

  VálaszTörlés
 7. Szia Kedves,
  szívesen átküldöm a klasszkus zakuszka receptjét (Kolozsváron így készítik), amenyiben emailt küldtök a sallai.ildiko@freemail.hu címre.
  A gombán kívül lehet még nagyszemű babal is készíteni, de véleményem szerint a legfinomabb a padlizsánnal (vinetta).
  Aki kipróbálja, annak tudnia kell, hogy nagyon munkás.
  Szeretettel Ildikó (egy zugolvasó)

  VálaszTörlés
 8. Kicsit osszeszedem magam es majd beirom az altalam elkeszitett zakuszka receptet. Ahany haz annyi szokas es annyi recept. Az enyem nem annyira munkaigenyes, csak az elokeszitesnel kell sokat dolgozni, a tobbit a suto elvegzi, nem kell mellette allni es kevergetni. Edesanyam mar sokfelekeppen keszitette, de eddig ez a legfinomabb valtozata.

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.