2010. november 28., vasárnap

Almás-tormás csirkemell



Melinda barátnőmet vártuk vendégségbe, a két húsosládányi receptem között tallóztam, mit készítsek. Egyetlen kérése volt: valami könnyű fogás legyen, ami nem terheli meg túlságosan a gyomrát.

Végül egy régi karácsonyi Tina újságban bukkantam erre a receptre. Elolvastam, felcsillant a szemem. 

Gyors egyeztetés: ugye szereted a tormát? Szeretem! - jött a válasz.

Az eredeti recept hallal készült, én csirkemellre hangszereltem át. Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, és olyan elképesztően izgalmas, különleges ízű lett, hogy akár az ünnepi asztalon is megállná a helyét! Mondjuk hallal :-)





Almás-tormás csirkemell


Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell filé
  • 1 nagy piros alma
  • 2 ek. ecetes torma (üveges)
  • 1 tojás
  • 2-3 ek. zsemlemorzsa
  • 1 dl húsleves
  • só, bors, kapor


Köret nálunk:

  • 1 zacskó salátamix
  • 1 piros alma
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 kis pohár kefír
  • só, bors


A csirkemelleket előbb félbe, majd három vékony szeletre vágjuk. Besózzuk, majd nagyon forróra hevített serpenyőben minimális olajon hirtelen megkapatjuk mindkét oldalát. Nem az átsütés a cél, éppen csak pici színe legyen, az egész kb. 1 perc.

Egy tepsibe sorakoztatjuk az elősütött hússzeleteket, és megkenjük az alábbi masszával:

Az almát megmossuk, és héjastól lereszeljük a reszelő durva fokán. Hozzákeverjük a tormát, beleütjük a tojást, és zsemlemorzsával állítjuk be a sűrűségét, hogy kenhető, de mégis viszonylag szilárd masszát kapjunk (az alma és a tojás nagyságától függ, mennyi morzsa fog kelleni). Sóval, borssal, szárított kaporral ízesítjük, és megkenjük vele a hússzeleteket.

Aláöntjük a húslevest (ha nincs, akkor egyszerűen vizet), és 20 percre 180 fokos sütőbe dugjuk. Ennyi idő alatt az ízek pompásan összeérnek, a csirkemell pedig omlóssá, vajpuhává válik.

A salátához a reszelő durva fokán lereszeljük a megmosott almát és a meghámozott répát és összekeverjük a salátakeverékkel. Meglocsoljuk a sóval, borssal ízesített kefírrel és már ehetünk is.




9 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik! Kapok kóstolót?

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta!!! Remek recept, jó hogy rábukkantál, már viszem is.:)

    VálaszTörlés
  3. Én is kérek szépen, tiszta torma evő hangulatom lett! :)

    VálaszTörlés
  4. és Melinda barátnőd jót is evett belőle..:):)

    Mehetek mégegyszer?:)

    Puszi!!!

    VálaszTörlés
  5. Ezt szeretném én is, alma+torma a csirkén együtt fincsi lehet tényleg!! nyamm;))))

    VálaszTörlés
  6. Bianka :-)


    Csibe, ezt mán sajnos reprodukálnod kell otthon :-)


    Gizike, tetszeni fog! Nagyon vagány!


    Rainy, ennek örülök :-) Ha meghoztam a kedvedet :-)


    Meli, úgy ettél, hogy öröm volt nézni! Hogyne jöhetnél! Kétszer is ;-)


    Í.Sz, tényleg nagyon különleges! De tégy próbát hallal is!

    VálaszTörlés
  7. Milyen jo ezzel a tomaval! Isteni lehetett!

    VálaszTörlés
  8. Nekünk is nagyon ízlett, köszi a receptet!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.