2011. március 16., szerda

Gazdag káposztasaláta

Ez a recept is a munkahelyemről származik, sok éve kaptam. 

Ehetjük önálló fogásként, húsok köreteként, 1-2 főtt tojással, pirítóssal, csak a fantáziánk szab határt, no és persze az étvágyunk :-)

A benne lévő néhány sonkacsíknak köszönhetően pedig egyáltalán nincs olyan érzés, mintha legelésznénk = férfinép foga alá is való fogás! 

Friss és ropogós, mégis laktató saláta!




Gazdag káposztasaláta




Hozzávalók:
  • 1 kicsi fej fehérkáposzta (60 dkg)
  • 1 kígyóuborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 15-20 dkg sonka
  • 4 dl tejföl
  • 2 ek. mustár
  • só, bors
  • pici porcukor
  • citromlé


A káposztát megtisztítjuk, negyedbe vágjuk, torzsáját kiemeljük és vékony csíkokra metéljük. Az uborkát és a lilahagymát tisztítás után félbevágjuk, vékonyra szeleteljük.

A sárgarépát a reszelő durva fokán lereszeljük. A sonkát felcsíkozzuk.

Összeforgatjuk a hozzávalókat egy nagy tálban. Sózzuk, borsozzuk.

A tejfölt összekeverjük mustárral, pici cukorral és citromlével - kvázi hamis majonéz - és a káposztasalátához keverjük. Kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljuk a fűszereket.

Néhány órára hagyjuk összeérni a hűtőben.


6 megjegyzés:

  1. Ma épp hasonló saláta volt az ebédem :)
    Guszta nagyon!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon fincsi lehet,és még egészséges is nagyon!

    VálaszTörlés
  3. Most épp jöhetne belőle egy kis kóstoló! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta!! Mostanában mi is rákaptunk a salátákra, el is viszem magammal a receptet.
    Olyan klassz az a két kis katicabogár.:))

    VálaszTörlés