2011. március 27., vasárnap

Citromos-vajas csirkemell



Egy újabb gyöngyszem, miszerint sokszor a legegyszerűbb a legfinomabb.

Nem más ez, mint a rántott hús egy változata, mégis egész más dimenzió. A citrom és a vaj tökéletes harmóniát alkot az egyébként semleges ízű csirkemellel, mely szaftossá és omlóssá válik, s még véletlenül sem szárad ki.

Felettébb ajánlom :-)



Citromos-vajas csirkemell




Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell filé
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom
  • só, bors
  • kevés olaj
  • liszt


A csirkemelleket megmossuk, hosszában kettévágjuk, majd a darabokat egyenként három darabra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.

5 dkg vajat megolvasztunk, belereszeljük a citrom alaposan megmosott héját, és belefacsarjuk a levét.

A besózott húst belemártjuk a citromos vajba, majd a lisztbe. A maradék 5 dkg vajat  azonos mennyiségű olajjal felforrósítjuk, és oldalanként kb. 2 perc alatt kisütjük a hússzeleteket.

Egyszerű és nagyszerű!




Ötlet: Bereznay Tamás

7 megjegyzés:

  1. Viki fincsi verzió nagyon,nagyon sok finomságot talál Nálad mindig az ember,így most szeretnék is adni ezért "Egy jó szót":-)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is finom lehet és jól is néz ki!

    VálaszTörlés
  3. Viki nézz be hozzám légyszí egy szóra:-))))

    VálaszTörlés
  4. Tényleg rettentő egyszerű, de finom. :)
    Nem mindenki szereti a túl bonyolult kajákat...

    VálaszTörlés
  5. Másodjára is nagyon finom! :-) Lizann

    VálaszTörlés